Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Аруба

 Очарователен остров с плажове с  палми и архитектура в колониален стил

Този малък холандски карибски остров се намира само на 18 мили от брега на Венецуела и представлява уникална комбинация от хора, езици и кухня. Освен целогодишно слънчево греене, Аруба разполага с перфектни плажове с бял пясък с палми на юг, драматични пейзажи на север, туристически пътеки, диви животни и руини на Национален парк Арикок на изток и диви пейзажи, разпространяващи се от средата на острова на запад.
 
Ваканциии на Аруба - идеални за ...
-Ще откриете най-добрите плажове на южното и западното крайбрежие - прахообразни меки пясъци и спокойни води
-Насочете се на изток към суровото наветрено крайбрежие с варовикови заливи и пустинни пейзажи
-Отправете се към националния парк Арикок за туристически пътеки, за да станете свидетели на изоставени златни мини, руини и древни картини и фосили
-Под пояса на ураганите в Южните Кариби Аруба се възползва от целогодишно слънчево греене
-Разходете се из Ораньестад, за да влезете в безпогрешно холандските колоритни колониални сгради
 
 
Акценти на ваканциите  в Аруба
 
Аруба е екзотичен рай, разположен дълбоко в южната част на Карибско море. Въпреки че островът е дълъг само 20 мили, той може да предложи много неща - от уединени плажове, естествени скални образувания и коралови инкрустирани корабокрушения до шикозни курорти, приключенски спортове и лъскави казина. Девствените плажове и целогодишното слънчево греене правят Аруба популярна дестинация както за семейства, така и за младоженци, търсещи смесица от приключения и релакс.
 
 
Плажове
 
Плажовете на Арубан обикновено се отличават с широки бели заливи, подкрепени от интимни и стилни курорти и превъзходни ол инклузив имоти, които предлагат отлични семейни дейности. Защитеното южно и западно крайбрежие са дом на най-добрите плажове на острова и спокойни, привлекателни води. На северозапад ще откриете оживения Палм Бийч и съседния Игъл Бийч, който е по-спокоен и предлага девствени бели пясъци. Представените ни курорти са разположени на този красив плаж. Само за възрастни Bucuti & Tara Beach Resort Aruba предлага романтична и уединена обстановка, както и изключителна трапезария. Като алтернатива, интимният и стилен Manchebo Beach Resort & Spa е идеален за тези, които търсят релаксираща и подмладяваща почивка.
 
На изток от острова ще намерите суровото крайбрежие. Дом на зашеметяващи варовикови заливи и пустинни пейзажи, това диво крайбрежие си заслужава да бъде посетено. Въпреки че е неподходящ за плуване поради силното течение и гръмотевичните вълни, той е невероятно живописен. Плажовете на Аруба обикновено се отличават с широки бели заливи, заобиколени от церулейски морета и подкрепени от интимни и стилни курорти, както и великолепни ол инклузив имоти, които предлагат отлични семейни дейности. Защитеното южно и западно крайбрежие са дом на най-добрите плажове на острова и спокойни, привлекателни води, които са идеални за плуване.
 
На северозапад ще намерите оживения Палм Бийч, популярна ивица от две мили, облицована с магазини, ресторанти и плажни барове. Neighboring Eagle Beach е по-спокоен и бе избран за 3-то място в Топ 25 плажове в света на наградите TripAdvisor Travelers ’Choice Awards 2017.
 
Известен с меките си бели пясъци и кристално чисти води, той предлага и сенчести места за пикник и е красиво място за наблюдение на залеза. По време на сезона на гнездене плажът е осеян с червени и бели маркери за защита на гнездата на костенурки. Кожените костенурки, морските костенурки и зелените костенурки снасят яйцата си на Игъл Бийч и шансът да наблюдавате малките люпила, които напускат гнездата си и намират пътя си към морето е много специално преживяване (май до ноември).
 
Нашите забележителни курорти са разположени на този зашеметяващ плаж. Само за възрастни Bucuti & Tara Beach Resorts Aruba предлага романтична и уединена обстановка, както и изключителна трапезария. Освен това, интимният и стилен Manchebo Beach Resort & Spa - посветен на уелнес - е идеален за релаксираща и подмладяваща почивка.
 
На изток от острова ще намерите суровото наветрено крайбрежие. Дом на зашеметяващи варовикови заливи и пустинни пейзажи, това диво крайбрежие е много живописно, но не е подходящо за плуване поради силното течение и вълните.
 
 
 
Природни чудеса
 
Невероятният национален парк Arikok от 7907 акра, който обхваща почти 20% от целия остров, представя разнообразни геоложки пейзажи, осигурява убежище за местната флора и фауна и дава поглед към богатото минало на Аруба. Следвайте пешеходни пътеки и подминавайте изоставени златни мини, руини на плантационни къщи и древни картини и фосили на Аравак. Открийте островна пустиня, обсипана с кактуси и диви-диви дървета, преди да проучите сенчестите пещери под краката си. Ако всички тези забележителности под карибските лъчи ви оставят малко горещи и притеснени, тогава можете да се потопите освежаващо в Природния басейн, преди да се върнете в плажния си курорт.
 
Ораньестад
 
От момента, в който сте стъпили в столицата Ораньестад, ще откриете, че несъмнено е холандски по произход. Кръстен на първия крал на Холандия и първия наследник на Оранжката къща, Уилям Орански-Насау, градът разполага с колоритни колониални сгради, покрити със сложни издълбани дървени детайли и традиционни холандски плочки.
 
Легендарното гостоприемство на местното население прониква по улиците на града, илюстрирайки акцентите на бягството на Аруба. Шикозни барове, кафенета и безмитни магазини могат да бъдат намерени в търговските центрове на града и по пазарите и площадите, с изглед към очарователната яхтена пристанище.
 
Климат
 
Разположена под ураганния пояс в Южните Кариби, Аруба се радва на целогодишно слънчево греене и има повече слънчеви дни от където и да е другаде в Карибите, което го прави идеалната дестинация за поклонниците на слънцето.