Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Ботсвана

Вълшебни преживявания Ви очакват с  Ботсвана Safari Holiday

Разглеждане на хипнотизиращи пейзажи и широка гама от лагери и хижи - Ботсвана предлага едни от най-добрите сафари преживявания в цяла Африка. Домът на великата делта Окаванго, националния парк Chobe.

 

Ваканциите в Ботсвана - идеални за ...

-Насочете се в традиционно мокро земно кану през делтата на Окаванго
-Открийте очарователната дива природа на региона 
-Насладете  се на дивата красота на националния парк Chobe 

Ботсвана е все по-популярна дестинация сред тези, които искат да се насладят на сафари.Канутата мокоро предлагат приятна алтернатива за сафари на конвенционалните 4х4.

 Ботсвана -акценти


-Круиз през спиращата дъха делта на Окаванго, пътека от криволичещи водни пътища, пресечени от лагуни и тръстикови легла, в които живеят хипопотами и крокодили. 
-Открийте лъвове, гепарди, диви кучета, зебри и хипопотами, както и стада слонове, които пият и се плискат по бреговете на река Чобе в Национален парк Чобе.
-Очаквайте ранни стартове на сафари за най-добрите възможности за гледане на дивата природа
-Много лагери имат минимална възраст 7 години

-Дайте бакшиш на водача  в края на вашето сафари
-Ако имате достатъчно време, препоръчваме да комбинирате пътуване до Ботсвана с пътуване през Намибия или Южна Африка 
-При повечето полети на леки самолети багажът трябва да е в меки чанти и да тежи максимум 20 кг. Допълнителен багаж може да се съхранява при поискване.

Факти
-Делтата на Окаванго е една от най-големите вътрешни водни системи в света, обхващаща около 6000 квадратни мили през пиковия сезон. Отнема почти девет месеца, докато водата премине пътя си от анголските дъждове до дъното на делтата, създавайки множество водни пътища, тъкащи се между островите. 

Независимо дали искате да се потопите изцяло в тази красива страна или да комбинирате посещение с няколко дни в Замбия, Кейптаун или идиличните плажове на Индийския океан, ние можем да помогнем за създаването на вашата мечтана почивка.

 Внимавайте за огромни стада слонове и останалата част от Голямата петорка на сафари в Ботсвана.  По-тихите национални паркове на Ботсвана и уникалните водни пътища са едни от любимите  места за специално изработено сафари. Нашите независими маршрути ви дават възможност да изпитате невероятната природа на страната . При сафарита с полет със самолет означават ,че ще получите невероятни гледки отгоре, като същевременно спестявате време, обикновено прекарано в разходки по пътя - идеалната възможност да шпионирате заплитането на водните пътища на делтата на Okavango, преди да се приближите отблизо. Някои от нашите сафарита в Ботсвана включват и великолепно пътуване до водопадите Виктория.

 

Комбиниране

Ако търсите живописно бягство със златните пясъци, лозя и град от световна класа, преминете в съседна Южна Африка. Водопадът Виктория е сигурна причина да посетите Замбия и Зимбабве, където ще намерите и красиви влажни зони и обширни равнини. Насладете се на индивидуалността на Дубай и Абу Даби на спирка на град в ОАЕ. Можете дори да прекарате няколко нощи в Оман; фиордите отдавна са свързани със Скандинавия, но резервирайте круиз по залез в тази арабска държава и ще видите съвсем нова страна на тези природни чудеса. Независимо от сдвояването, за което се спрете, и независимо от това как решите да прекарате времето си, ние ще ви помогнем да създадете идеалното си многоцентрово изживяване.