Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Египет

 Древни паметници, оживени , завладяващи речни круизи и грандиозни възможности за гмуркане.

Оживените древни градове,  очарователни круизи по Нил и плажове, които са идеални за дълбоководно гмуркане - почивките в Египет предлагат най-доброто в проучването, отдиха и релаксацията. Станете свидетел на величествените пирамиди в Гиза; изследвайте бреговете на една от най-известните реки в света; разходете се из Долините на кралете и или просто се отдръпнете в спокоен морски курорт. И тъй като Египет е достъпен за по-малко от шест часа - това е чудесен избор както за дълъг, така и за кратък престой.

Египетски ваканции  - идеални за ...

-Очарователни градове, контрастиращи с декадентски плажни бягства - Египет създава отлична почивка в два центъра.
-Насладете се на най-доброто от Египет в комфорт и стил на круиз по Нил, като се спрете на популярни сайтове като High Dam Aswan’s High.
-Има много повече от просто разглеждане на забележителности - след като посетите световноизвестните пирамиди в Гиза, се отправете към едно от многото кафенета на покрива, за да наблюдавате тълпите, които минават, и да отпиете традиционна чаша ментов чай. -Гмуркане сред цветни коралови рифове -отпуснете се и отделете време, за да разберете нубийските култури в спокойния морски курорт Хургада.

 

Египет- акценти 

Известен със своята грандиозна архитектура, включително две от Седемте чудеса на древния свят и древна история на цивилизацията, Египет предлага много повече, отколкото репутацията му предшества.

Кайро

Известен като „Градът на хилядите минарета“, оживеният столичен град Кайро бръмчи от процъфтяващи пазари  като пазара Хан ел-Халили, продавайки местни занаяти, цветни тъкани и вкусна местна кухня. Отделете време да се разходите сред многобройните сергии, предлагащи множество пъстри подправки, които изпълват въздуха с хипнотизиращи и интригуващи аромати, преди да се отправите към Западния бряг на Нил, където Голямата пирамида в Гиза, заедно с колосалния Сфинкс.

Луксор 

Известен като „най-големият музей на открито в света“, Луксор е идеалният център за задълбочаване в историята на древен Египет. Луксор е разделен от Нил на Източен бряг и Западен бряг. Източният бряг е мястото, където ще намерите храмовете на Луксор и Карнак, както и модерната част на града, както и по-голямата част от хотелите. Западният бряг е местоположението на Тива, старата столица на Египет. Тиванският некропол е дом на Долината на царете и Долината на кралиците.

Нилски круизи 

От Луксор и Кайро ви очакват множество круизи по Нил, предлагащи уникална и завладяваща перспектива на Източния и Западния бряг на Нил с експертно ръководство от египтолог. Насладете се на комфорта и лукса на напълно оборудван круиз, докато отплавате до популярни дестинации като Луксор: домът на Долината на царете и храмовете на Карнак и Луксор. Круиз по тази величествена река ще ви отведе на пътешествие през най-ценните забележителности на Египет, като всяка от тях ще играе ключова роля в богатото развитие на страната.

Асуан

Асуан е сравнително компактен, така че е лесно да се изследва пеша, но на разположение са таксита, които ще ви отведат до храма Фила, недовършения обелиск и високия язовир. Обществен ферибот превозва туристи между двата бряга, докато фелуци плават около речните острови. Извийте се през оживения Sharia as-Souq . Влезте в Нубийския музей, за да разгледате огромната колекция от артефакти, спасени преди да бъдат потопени от водите на езерото Насър. Посетете храма Фила (също преместен, за да го спаси от унищожение), разположен на малък остров на Нил и посветен на богинята. Друг популярен обект е Незавършеният обелиск, издълбан директно в скалата в гранитна кариера.


Хургада

Разположен в западната част на Червеноморската ривиера и ограден от меки златисти пясъци, град Хургада е разцъфнал от старомоден риболовен град до оживен морски курорт, обслужващ почти 100 000 туристи годишно. През деня булевард Марина е мястото, където местните търговци продават различни местни стоки, както и селекция от вездесъщи фараонски статуетки. Нощно време обаче градът оживява, тъй като ресторантите и баровете се суетят с посетители, които искат да се насладят на вкус на автентична местна кухня и развлечения.

Ел Гуна

На десет мили северно от Хургада се намира живописното рибарско селце Ел Гуна - популярно място за водни спортове, включително уиндсърф, кайтсърф, водни ски и парасейлинг. Двата основни плажа на този курорт са Zeeeytuna и Mangroovy, които предлагат много от тези вълнуващи дейности. Вървете към центъра на града и се разходете из многото криволичещи алеи, които водят до очарователни къщи, обзаведени с традиционни египетски характеристики. 

 

Египет е много добре свързана държава с директни полети от Кайро до безброй контрастни дестинации отвъд. Това дава златна възможност да превърнете Вашето преживяване в Египет в наистина многоцентрова афера.Може да се отпуснете на един от многото изискани плажове в Египет, преди да преминете към очарователните градове Асуан или Луксор. Бихте могли да разгледате непрекъснато променящите се улици на Кайро преди няколко дни, гледайки над древните храмове на Луксор. И можете също да комбинирате всеки от градовете с прекрасния крайбрежен курорт Хургада.