Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Мексико

Перфектният като  картина бряг на Юкатан, покрити с гори руини и велики колониални селища; почивките в Мексико са  пътешествие ,което чака да бъде  открито. Пл най-добрите в света. С развлечения, занимания и курсове за обогатяване, няма нужда два дни в Мексико да бъдат еднакви, освен ако, разбира се, непрекъснатата релаксация не е достатъчна за  Вашето настроение. Тогава има скрити кътчета, сенчести легла край басейна и широки пясъчни плажове.

 

Храна
Различни от регион до регион, но винаги пълни с вкус, огнените ястия на Мексико са вдъхновили някои от най-обичаните ястия в света.

Мексикански ваканции - идеални за ...

-Плажни почивки на брега на полуостров Юкатан, който има бели пясъци и топли карибски води
-Изследване на руините на маите в обекти като Чичен Ица, Паленке и Ушмал Руини на маите с крайбрежен фон в един от най-забележителните археологически обекти в страната, Тулум
-Смесица от ацтекска и колониална архитектура в столицата Мексико Сити 
-Световноизвестна кухня в цялата страна и региона

 

Къде е Мексико?
Мексико е най-южната и най-малката държава в Северна Америка. Нейните съседни държави са САЩ и Гватемала и има брегове на Мексиканския залив, Карибите и Тихия океан.

 

Юкатан

Бившето рибарско село Канкун сега е оживен курорт, който примамва туристите в търсене на перфектни плажове, луксозни курорти, които обслужват всяка Ваша прищявка, дизайнерски молове и невероятен нощен живот. Хотелската зона или Zona Hotelera е оживена ивица барове, танцови клубове и места за музика на живо. От средата на март до началото на април американските тийнейджъри през пролетната ваканция се събират в Канкун, желаещи да се насладят на слънцето и плажния живот, докато купонясват в ранните часове. През това време курортите могат да бъдат много заети. Простирайки се на юг от Канкун по крайбрежието на полуостров Юкатан до Плая дел Кармен, Тулум и извън него, Ривиера Мая е известна със своите километри бели пясъчни плажове, ол инклузив курорти, драматичните руини на скалите на Тулум и фантастичните екологични паркове. По-тихият от Канкун, регионът е идеален, ако търсите спокойствие и релакс с възможност да попиете естествената красота, история и култура на региона. В Плая дел Кармен, най-големият курортен град на Ривиера, можете да се насладите на водни спортове от плажа, да опитате местния улов на деня в един от непринудените ресторанти на брега на морето и да се разходите из калдъръмените улички и да пазарувате традиционни занаяти, бижута и народно изкуство на оживеното Пето авеню. Сънливият остров Козумел е само на половин час път с лодка и предлага спокойна обстановка за гмуркане с шнорхел и гмуркане от световна класа.

Тулум

Руините на маите от заградения град Тулум датират от 1200-1500 г. сл. Н. Е. И са кацнали драматично върху варовикова скала на грандиозен фон от безкрайно синьо небе, пясък с талк и аквамаринови води. Акценти включват El Castillo, за който се смята, че е служил като храм и маяк за лодки, приближаващи се до брега, и Храмът на стенописите, който представя стенописи и скулптури, изобразяващи боговете на маите. Простирайки се както на север, така и на юг по крайбрежието от руините, ще откриете редица курорти, ресторанти и барове. Базирайки се тук, означава, че можете да получите достъп до руините, преди тълпите да се спуснат от Канкун и Ривиера и след като заминат за деня.

 

Културно Мексико

Мексико може да се похвали с едни от най-богатите колониални архитектури в Латинска Америка, а столицата Мексико Сити е дом на великолепното Зокало - сърцето на града и един от най-големите площади в света. Гигантско мексиканско знаме се издига и спуска всеки ден, тук се провеждат множество обществени събития . Само на час извън града се намира грандиозната археологическа зона на Теотиуакан, известна още като Градът на боговете. Тази столица на доиспанската империя и в миналото най-големият град в Западното полукълбо е построен между 1 и 7 век и сега е огромен и впечатляващ комплекс от руини, който си заслужава да отделите време за проучване.

Гмуркане

Мексиканското крайбрежие Юкатан е високо ценена дестинация за гмуркане. Много сайтове за гмуркане, които редовно се появяват в списъците на „най-добрите“ в света, се намират само на 10 до 15 минути от брега. Има рифови стени, пещери, здрави коралови градини и дори подводен музей точно до брега на Канкун. Уникална възможност в този регион на света е гмуркането в сеноти. Тези естествени понори са пълни с вода, прясна и солена, и действат като врата към подземен, субакватичен свят с обширна мрежа от подводни пещери. Гмуркането е целогодишно занимание в тази част на света със средни температури на водата рядко под 25 градуса по Целзий. Най-популярните моменти за гмуркане съвпадат с високия сезон (от декември до април). Биковите акули често се виждат край бреговете на Плая дел Кармен между ноември и март, докато китовите акули се наблюдават близо до Isla Mujeres, точно на североизток от хотелската зона на Канкун.

 

Храни и напитки

Мексиканската кухня едва ли се нуждае от представяне. Това е толкова неразделна част от местната култура, че е присъдено от ЮНЕСКО статут на нематериално културно наследство. Включва царевица, боб, авокадо, сладък картоф и лют пипер,пилешко и говеждо месо, ориз и млечни продукти.  

Има регионални вариации. В Юкатан, където храната е повлияна от древната култура на маите, както и от Карибите и Европа, храната е опушена, пикантна и цитрусова. Кухнята на Оаксакан е един от най-известните сортове в страната. Тортилите, известни на местно ниво като бланди, се използват в много ястия, както и много видове черен боб и дори шоколад, който е често срещана съставка както в храната, така и в напитките.

Къде да отида в Мексико -от столицата Мексико Сити до мечтаните брегове на Ривиера Мая

Вероятно планирате седмица или две почивка на брега на Канкун, един от най-известните морски курорти в света, или в хотел с ол инклузив на Ривиера Мая. Малко по-на юг районът на Тулум е най-известен със своите картинни картички руини на маите, които имат ненадминат фон на тюркоазеното Карибско море.