Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Абу Даби

 Между пустинните пясъци на бедуините и позлатените избелени джамии, открийте острова на разкоша под слънцето - Абу Даби.

Изгарящата жега ви удря първо, последвана от знойния аромат на уд, а след това гледката на онези епични хотели в стил дворец.Водещата ислямска джамия в Абу Даби е окачена с полилеи Сваровски и покрита с най-големия персийски килим, правен някога, а колосалната извита стомана и стъклен LED покрив на хотела почти припокрива известната писта за Формула 1.

 
Обичаме ваканциите  в Абу Даби заради забележителните контрасти; фантастична трапезария и показно пазаруване, арабска пустиня, религиозни храмове и най-новото попълнение на изкуството от световна класа - новият Лувър Абу Даби за милиард паунда, футуристичен музей на шедьовър в полусфера, дом на най-скъпата картина в света, Леонардо да „Salvator Mundi“ на Винчи. Има мъгла от шиша дим, който се носи от един пищен бар в друг, кокос и сандалово дърво, идващи от пищни спа центрове, и блестящи води в лъкатушещи басейни с изглед към Арабския залив. Затегнете се във Ferrari World, за да се повозите с най-бързите влакчета в света, преплувайте плажа Corniche на фона на грандиозен хоризонт в Абу Даби и вземете следобедно кафе в Emirates Palace, където капучиното са завързани с 24-каратови златни люспи.
 
Традициите и културата в Близкия изток също процъфтяват - празниците в Абу Даби ви отвеждат през горещи извори и басейни до около 500 гробници в обекта на световното наследство на ЮНЕСКО Джебел Хафит и до червените горещи пустинни пясъци на Празния квартал, изпълнени с басейни на дюни, боядисване на къна и пясък, завършваща със залеза на бедуинската вечеря - почит към Арабия, дошла преди лъскавите ресторанти и пищните курорти.
 
Открийте древни скулптури, изложени в пищни хотели, насочете се към най-новото попълнение на изкуството, Лувъра Абу Даби, за съвременни постоянни колекции и шедьоври, взети под наем от неговия колега в Париж, и посетете един от най-обединените арабски емирства изключителни паметници, голямата джамия Шейх Зайед, където блестящи куполи от бял мрамор срещат полилеи.
 
Насочен предимно към семейства и деца, Ferrari World Abu Dhabi е достоен за следобедна спирка за влакчета и симулатори, а WaterWorld на Yas Island предлага подобно изживяване, макар и със сърф вълни и супер пързалки вместо това. Ако търсите пясък, има много - известният плаж Корниш има три дълги участъка, като по-голямата част от плажа е сертифициран със Син флаг. Никаква почивка в Абу Даби не е пълна без пътешествие в пустинята - вземете сутрешно или вечерно сафари и изживейте всичко - от качване на пясък до биене на дюни и традиционно вечеря на бедуините.
 
Абу Даби е една от най-популярните отправни точки за круизи по Арабия и Индийския океан. Круизни линии като Celebrity Cruises и Royal Caribbean направиха Абу Даби своето родно пристанище за поне един от техните кораби, което ви позволява да пътувате със стил из Арабско море и извън него.
 
Къде е Абу Даби?
 
На Арабския полуостров в североизточната част на Персийския залив, Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства, е островен град, разположен само на 250 метра от континента, свързан с четири моста: мост Maqta, мост Mussafah, мост Sheikh Zayed и моста Шейх Халифа.
 
 
Опознаване
 
Автобусните услуги имат изградени мрежи в цялото емирство, докато сребърните таксита и дозираните лимузини също са популярни методи за транспорт. Наемането на кола е лесно и удобно, а пътищата са добри - макар че често са без мрежа по време на пик.
 
Пазаруване
 
Търговските центрове на Абу Даби са почти извън този свят, пълни не само с дизайнерски магазини и марки от висок клас, но и с кина, развлечения и заведения за хранене. Ще намерите най-доброто от арабските сладкиши и сладкиши, култовите парфюмерии, продаващи ръчно изработени аромати и дори ледени пързалки, алеи за боулинг и музикални фонтани. Акцентите в пазаруването включват Yas Marina Mall, Al Wahda Mall, Avenue at Etihad и The Galleria.

Храни и напитки
 
Червено хапване и севиче, персийска кухня, японски маси омакасе, ресторанти с прозорци от пода до тавана, гледащи към диви плажове и барове на покрива, където коктейлите идват с порция дим: нощният живот в Абу Даби е вълнуващ, иновативен и пищен. Намира се най-вече в хотели и курорти, ще намерите трапезарии със свещи с гледка към Арабския залив, стилни кафенета с вегански менюта и небесни изкушения с изглед към Яс Марина и следобеден чай на 300 метра в наблюдателната площадка на Etihad Tower.