Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Аржентина

 Когато Аржентина ви дойде на ум, мислите ви вероятно ще се насочат към знойното аржентинско танго, виното от малбек и сочната пържола и, разбира се, футболът, но има много повече за тази разнообразна нация с нейния заразен латински дух. Тук ще намерите най-южния град в света (въпреки че това е опровергано от Чили), суровите, заледени пейзажи на Патагония и обширни тревни площи, покрити с разтегнати естанции, заедно с известните дестинации на Буенос Айрес, Мендоса и водопадите Игуасу.
 
 
Ваканции в Аржентина - идеални за ...
-Бариосите или кварталите на Буенос Айрес - от Реколета до Сан Телмо - всеки има свой характер
-Аржентина е дом на много имения, някои от които са отворили врати за посетители - за еднодневни екскурзии или пакети за една нощ
-В близост до приключенската столица Ел Калафате можете да посетите Национален парк Лос Глетчери, дом на ледници и Андски върхове
-Също така в сянката на Андите, макар и на север, са красивите градове Мендоса и Салта
-Граничи с границата с Бразилия са световноизвестните водопади Игуасу и околните национални паркове
 
 
 
Акценти -Аржентина
Разгледайте космополитния Буенос Айрес, от модерните докове на Пуерто Мадеро до историческите квартали на Сан Телмо; посетете "estancias", страхотни ранчо къщи, които се намират в обширните пасища или пампа; или вижте грандиозните водопади Игуасу, граничещи с границата на Аржентина и Бразилия.
 
Обиколете Мендоса в източните подножия на Андите, вратата към световноизвестни лозя, преди да разгледате Салта с нейната изискана колониална архитектура и приказни музеи или да откриете Аржентинския езерен район с ледниковите езера, гръмотевичните реки и заснежените вулкани. Често наричан „Швейцария на Америка“, Барилоче се намира в сянката на Андските върхове.
 
Открийте Baleen wales, морски лъвове, тюлени и магеланови пингвини по 250-километровото крайбрежие на полуостров Valdés и опознайте забележителния национален парк Los Glaciares от малкия град El Calafate на южния бряг на леденото езеро Argentino, преди да стигнете до „Края на света - архипелагът Огнена земя на най-южния край на Южна Америка.
 
Основните неща
• Концепцията на аржентинците за лично пространство е различна от нашата и хората може да стоят по-близо, отколкото сте свикнали.
• Точността се наблюдава рядко. Не е необичайно някой да се появи с повече от 20 минути закъснение.
• Счита се за учтиво да оставите малко количество храна в чинията си.
• Латиноамериканците имат непринудено и спокойно поведение и се чувстват комфортно при силни разговори, преувеличени жестове и физически контакт.
• Постарайте се да научите няколко испански фрази. Обикновено „buenos días“ сутрин, „buenas tardes“ следобед и „buenas noches“ вечер ще измине дълъг път.
• Избягвайте да споменавате Фолкландските острови. Ако го направите, тогава използвайте аржентинското им име Islas Malvinas.