Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Бахами

Мечтанен архипелаг от тюркоазено, бяло и зелено, украсяващ североизточното Карибско море

Бивш рай на пирати и  контрабандисти , Бахамите се превърнаха в една от най-популярните ваканционни дестинации в Северна Америка. Гумуркайте се под  повърхността на водата, докато тропическите риби плуват, починете си  на меки прахообразни пясъци или отидете на остров,  за да разгледате този красив архипелаг от 700 острова. Прекарайте една-две седмици тук и се приспособете към трите крачки от живота на островите ... бавно, спрете и обърнете.
 
Бахамски празници - идеални за ...
 
-Бахамите предлагат едни от най-добрите плажове в Карибите, с тюркоазени води и меки бели, розови и златни пясъци
-Дълбоководно гмуркане сред призрачни корабокрушения и рифове, изобилстващи от ярко оцветени риби; и каяк около някои от 2400 кейове, правейки незабравими преживявания
-Историческата столица Насау е прекрасно място за опознаване, където очарователната грузинска архитектура стои доста в различни нюанси 
-Изключителната околност на Paradise Island - дом на редица курорти като световноизвестната Атлантида, Paradise - разполага със собствен аквапарк, аквариум и казино
-Градът Фрийпорт е рай за купувачи, с дизайнерски и бутикови магазини, както и свят на бахамски изкуства и занаяти. Това прави едно перфектно еднодневно пътуване с много за разглеждане и правене, както и с множество ресторанти и барове - защо не се насладите и на вечерта тук.
 
 
 Насау е портал на страната, заемащ голяма част от източната половина на остров Ню Провидънс. Повечето туристи посещават  плажовете на острова и луксозните курорти или отскачат до съседния райски остров. Тук пристигат повечето круизни кораби, с които гостите се отправят на еднодневни екскурзии, за да изпитат спокойното настроение на островите.
 
 
Paradise Island е идеален за тези, които търсят абсолютно всичко, докато са на почивка в Карибите. Декадентският остров Атлантида Райски остров (p100-101) и съседният курорт The Cove Atlantis (p99), са домакини на огромни басейни в лагуна, на пръв поглед безкрайни възможности за хранене и развлечения и вълнуващ воден парк Aquaventure.
 
 
Спиращият дъха квартал Ексума е дом на 365 острова и малки, необитаеми брегове, които са заобиколени от известните тюркоазени води на Карибите. Курортите са сравнително малко и далеч между тях добавя очарованието на островите. Сандали Emerald Bay Golf, Tennis & Spa Resort (p103), който се намира на брега на главния остров Great Exuma, е чудесно място за тези, които искат наистина да се измъкнат от всичко това.
 
 
 
Обиколете островите, пазарувайки от местни занаяти. Ще намерите и ароматни подправки, вкусни храни и керамика за продажба.
 
 
Независимо дали искате да се отдадете на безкрайни водни спортове или да се отпуснете в тотално уединение на прахообразен бял пясък, има плаж Бахамски остров, който да задоволи всички желания.
 
 
Храна
 
• Специалитетът на Бахамските острови е рибата-раковина (произнася се конк), която се сервира по множество начини -  сурови или с подправки . Други специалитети включват групер, рибна яхния, скален омар и ориз „грах“ и „грах“.
• Бахамците ядат много риба, но се предлагат и международни ястия.
• Десертите обикновено включват кокос и плодове като банани, манго, папая и портокали, всички широко достъпни на острова.
 
-Пийте само  бутилирана вода.
 
 Открийте многоцентъра на Бахамите
 
Разпръснат из около 3000 острова, брегове и островчета, този изумително красив архипелаг е картина на самия рай. И като празнична утопия, Бахамските острови са пригодени за нищо друго, освен за забавление на онези, привлечени от визията на светския рай.