Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Белиз

 Разгледайте спиращи дъха пещери

Граничи с Мексико, Гватемала и Карибско море, тази малка страна претендира за голямо природно и културно разнообразие, отличаваща се с пищен интериор на джунглата и райско крайбрежие на Карибите. Отправете се и разгледайте най-младата нация в Централна Америка и опитайте планините Мая, природните резервати, древните руини и древните руини на маите.
 
Ваканции в Белиз - идеални за ...
-Мили от коралови рифове - Белиз се гордее с втория по дължина риф в света, който е дом на изобилие от морски живот
-Древните руини на маите, осеяни из страната: изкачете се по стръмни стъпала до върховете на храмовете, впуснете се в дълбоки пещери и разберете очарователната история, която ви заобикаля
-Екзотична дива природа - рай за любителите на природата. Независимо дали посещавате национален парк или убежище за диви животни - не забравяйте да имате под ръка бинокъл
-Неговите възхитителни плажове: отблъснете се на златните пясъци на Карибското крайбрежие, където ви очакват дълги плажове от бели пясъци
-Зашеметяващият природен паметник на синята дупка в рифа на Лайтхаус.


Белиз - ваканционни акценти
Белиз предлага мили красиви коралови рифове, древни руини, тропически дъждовни гори, екзотична дива природа и прекрасна смесица от култури. Правителственият подход към екотуризма трябва да гарантира, че страната ще остане любител на природата и през този век.
 
Кайес и Карибско крайбрежие
 
Белиз може да се похвали с втория по дължина бариерен риф в света, който се простира по цялата дължина на страната, а водолазите могат да изследват три атола, стотици крайбрежни плажове, обширна мрежа от пещери и изобилие от морски живот. Ambergris Caye е най-големият остров на Белиз, а град Сан Педро предлага спокойна атмосфера и ресторанти и барове на първа линия. Голямата синя дупка в Lighthouse Reef е истинска дестинация от списъка с кофи за водолази. Тази кръгла подводница е дълбока 120 метра и е дом на рифови акули и огромни сталактити.
 
Интериор на тропическите гори
Интериорът на Белиз е недокоснат пейзаж от гъста джунгла, стръмни дерета, грандиозни водопади и бързащи реки. Област Кайо граничи с Гватемала и обхваща 2000 квадратни мили гора, хълмове и земеделска земя. Над половината от областта е определена за национален парк, резерват за диви животни или горски резерват, който е дом на дивата природа, включително маймуни, мравояди и неуловим ягуар. Това е популярна дестинация за езда, наблюдение на птици, тръби за пещери и рапели и дори е възможно да посетите Тикал на еднодневна екскурзия.
 
Маите
Белиз често се нарича „сърцето на маите“ и реликвите на тази древна цивилизация са осеяни в цялата страна. Най-големият известен обект, Каракол, е заобиколен от джунгла и може да се похвали с най-високата сграда на маите в страната. Впечатляващият обект на Xunantunich е само на половин час от Сан Игнасио и разполага с фини фасади с мазилки и гледка към съседна Гватемала. Малкото, добре запазено място на Altun Ha се намира северно от град Белиз, като тук се открояват Храмът на Зелената гробница и Храмът на олтарите на зидарите.
 
Британско колониално наследство
Белиз е стопилка на култури с разнообразни влияния като маите, местиците, креолските, азиатските и британските. Английски и шотландски заселници за първи път пристигат през 17-ти век в търсене на защитен залив, от който да атакуват испански кораби. По-рано известен като Британски Хондурас, Белиз е последната колония на Обединеното кралство на американския континент и е единствената държава в Централна Америка с британско колониално наследство и английски език като официален език. Музеят на Белиз и Правителственият дом в град Белиз проследяват историята на страната.