Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Бутан

В Страната на гръмотевичния дракон , ярко оцветени молитвени знамена се веят на вятъра, разнасяйки положителна енергия около планинските пейзажи.
Веднага щом кацнете в Паро, единствената по рода си природа на Бутан е очевидна. На мястото на изцяло стъклен терминал има традиционна бутанска сграда, варосана и украсена с украсени дървени прозорци. Това задава тона, докато навлизате в държава, където традициите и вековните обичаи се зачитат високо. Това е земя, където има поразителни  манастири и храмове. Националната рокля все още е ежедневно облекло за мнозина и се оценява Goss National Happiness като Брутния вътрешен продукт.
 
Екскурзиите в Бутан - идеални за ...
-Въпреки че няма ограничение за броя на посетителите на Бутан,  туризмът не е така масов. 
-Емблематичното изображение на Бутан - манастирът Taktsang от скалата
-Известните фестивали в Бутан - провеждани в много от градовете и са фурор от цветове и разказват истории от древния свят
-Можете лесно да комбинирате почивка в Непал или Индия с времето, прекарано в Бутан.
 
Бутан -акценти

Духовно царство

Освен планинските пейзажи, най-поразителното в Бутан, държава, която някога е била затворена за всички, освен за гостите на кралското семейство, трябва да бъде дълбоко вкоренената будистка вяра. Необичайно е да намерите град без манастир (известен като дзонг или гемба, в зависимост от архитектурния стил). Подобно на съседния Тибет и планинските общности в Непал, молитвените знамена украсяват сгради, хортени и молитвени колела.

Цветни празненства

През цялата година, на десетия ден от лунния месец, в храмовете и дзонгите в цялата страна се провеждат фестивали, известни като Tschechus. Целият град участва или да гледа невероятните маскирани танци, да получи благословия, да се срещне с приятелите и семейството си и да отпразнува рождения ден на Гуру Ринпоче, считан за „втория Буда“.

Изкуства и занаяти

Любителите на културата може да бъдат изненадани да открият, че Бутан е нещо като артистичен център  и както може да се очаква, фокусът е преди всичко върху поддържането на миналото живо. Има акцент върху тринадесетте традиционни изкуства и занаяти, които варират от зидария и железария до производство на хартия, рисуване и тъкане. В Националния институт за Зориг Чусум можете да видите уменията за рисуване, дърворезба и бродерия, предадени между поколенията.

 
** Пътуване в Бутан **

Уникалният и внимателно контролиран подход на Бутан към туризма е случай с висока стойност, малък обем. Благодарение на дневната такса от поне 200 до 250 долара, която се заплаща от всеки посетител на тази някога изолирана държава, пътуването до Бутан може да изглежда скъпо. Но тези допълнителни разходи включват всички ястия, стандартни разглеждане на забележителности с англоговорящ гид и целия транспорт, както и държавни такси, разрешителни и данъци. Това е наистина изключително преживяване, което ще бъде източникът на много завидни приказки за вечеря.
 
 
Бутан - добре да се знае

В Бутан официално не се препоръчва даването на бакшиши, но става все по-често срещано. Обикновено екскурзоводите очакват да получават бакшиши. При преходи обикновено зависи от това дали вече им се плаща за използването на техните животни и колко полезни са били около лагера.