Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Боливия

 Зашеметяваща страна, пълна с изненади

Боливия е необикновена дестинация, където контрастните крайности варират от светещите бели солени площи на Салар де Уюни и безводната пустиня Атакама до необятната, непроходима тропическа гора на Амазонка и извисяващите се върхове на Андите.
 
Открийте местните култури, удивете се на колониалната архитектура, разкрийте археологически съкровища и станете свидетели на мистичното спокойствие на езерото Титикака - легендарното родно място на инките - чиито брегове се споделят със съседното Перу.
 
Впуснете се в ескортирана обиколка и открийте сърцето на тази уникална страна в едно незабравимо приключение.

Ваканции в Боливия - идеални за ...
-Боливийската страна на езерото Титикака има суровите слънчеви и лунни острови, които са богати на митология и са дом на над 150 селища на инките
-Изживяването веднъж в живота е да останете в кемпер  с частен водач, шофьор и готвач
-Пазарът на вещиците на La Paz е неминуемо зрелище
-Включете Сукре в маршрута си - това е атрактивен град с процъфтяваща колониална сцена на изкуства, отлични музеи и най-голямата колекция от динозавърски пътеки в света
 
 
Акценти -Боливия
Сгушен в дълбок каньон, заобиколен от скалисти върхове, спиращата дъха обстановка на Ла Пас е доминирана от покрития със сняг връх на връх Илимани. Дом на повече местни хора от където и да е другаде в Латинска Америка, столицата на Боливия е възхитително съчетание на модерно и традиционно. Местните хора от Аймар живеят в Андите повече от 2000 години и са много горди от своето културно наследство. Жените от Аймаран озаряват оживените улици с традиционното си облекло, което пропуска спектъра на дъгата.
 
Пазарът на известните вещици в Ла Пас е неминуемо зрелище, което е отвратително и очарователно в еднаква степен. Старият квартал на столицата е облицован с магазини, натрупани с амулети, отвари и билки, които претендират да излекуват всяка болест от плешивост до безплодие. Магьосниците и вещиците правят магии и продават прелести като фетални плодове (погребани под повечето боливийски къщи), за да донесат просперитет. Не за хора със слаби сърца!
 
Красивият град Сукре се намира във възвишена долина, заобиколена от ниски планини. Първоначално отстъпление за богати фигури, свързани с близките сребърни мини на Потоси, спокойният Сукре се превърна в атрактивен град с процъфтяваща колониална сцена на изкуства, отлични музеи и най-голямата колекция от динозавърски следи в света. На над 15 000 фута над морското равнище, Потоси е един от най-високите градове в света и се отличава с красива колониална архитектура, богато украсени църкви и известната Кралска монетна къща (Casa de la Moneda).
 
Източната страна на необятното и красиво езеро Титикака е разположена на живописните брегове на Боливия. Традиционните аймарски села се нареждат на живописни брегове, а поклонническият град Копакабана разполага със светилище на покровителя на Боливия - базиликата на Дева Мария от Копакабана. Боливийската страна на езерото също може да се похвали със суровите слънчеви и лунни острови, които са богати на митология и са дом на над 150 селища на инките. Изследвайте културите на коренното население и открийте една от най-старите цивилизации на Америка в близкия Тиуанаку.
 
Това ослепително бяло пространство на Салар де Уюни се простира безкрайно през пустия пейзаж, разчупен само от ярко синьо небе, осеяно с планински върхове. Известно е, че този невероятен пейзаж съдържа зашеметяващите 10 милиарда тона сол с дебелина до десет метра, а преди 40 000 години е бил част от гигантско езеро, което е пресъхнало и се е превърнало в съвременно природно чудо. По време на влажния сезон (от януари до март) слой вода покрива апартамента, създавайки перфектно панорамно отражение на небето върху блестящата му повърхност.
 
 
Основните неща
• Облечете се почтено, докато посещавате църкви и манастири.
• Боливийците имат различна концепция за лично пространство, отколкото западняците, така че не се изненадвайте, ако стоят по-близо, отколкото бихте очаквали.
• Винаги използвайте нож и вилица, докато ядете - дори банани!