Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Бразилия

 Опияняваща земя на природните чудеса

Целунати ot слънцеto  плажове, грандиозни природни чудеса и ритми на самба ... Бразилия никога не пропуска да очарова и зарадва своите посетители.
 
Насладете се на вълнението от Рио или спокойствието на Коста До Сауипе, непокътнатата красота на Амазония или спиращите дъха водопади на водопадите Игуасу, футуристичната Бразилия или вековния Салвадор. Каквито и да са вашите пътувания, Бразилия има мечтана почивка за вас.

 
 
Бразилия -акценти
Рио де Жанейро е сърцето на Бразилия. Този оживен, жив, понякога забързан град и неговите жители изпитват истинска страст към живота и музиката. Истински хипнотизиращи панорамни гледки могат да се видят от бразилската икона Христос Изкупителят, която се намира на 2300 фута над улиците, заливите и плажовете на Рио. Вкусете бразилския плажен живот на плаващите пясъци на световноизвестния плаж Копакабана.
 
Бузиос е изискан морски курорт, наречен „Сен Тропе на Латинска Америка“. Очарователният град Парати почти не се е променил от своя разцвет по време на търговията със злато от 18-ти век. Най-известните плажове на Бразилия са разположени на брега на Атлантическия океан на Баия, музикалното сърце и душа на Бразилия. Порто де Галиняс е отличен с награди морски курорт. В близките естествени басейни се помещава собствен аквариум на природата.
 
Големият басейн на река Амазонка обхваща почти половината от Бразилия, нейните водни пътища криволичат през гъстата дъждовна гора, докато спиращите дъха водопади Игуасу се ограбват в реката на границата между Бразилия, Аржентина и Парагвай. Обширните тропически влажни зони на Пантанал се простират на над 54 000 квадратни мили и процъфтяват с дивата природа.
 
Основните неща
 
• Както и в останалата част от Латинска Америка, бразилците са склонни да стоят съвсем близо докато разговаряте и може леко да ви докосне по ръцетe или  раменете.
• Постоянният контакт с очите е свързан с искреност.
• Внимавайте и бъдете бдителни. Ценностите не трябва да се показват.
• Винаги пристигайте със закъснение - никой никога не пристига навреме за социални срещи или партита и ако го направите, ще чакате доста!
 
 
Вкоренена дълбоко в бразилската национална идентичност, самбата е оживен, ритмичен танц с африкански корени. И като танцов, и като музикален жанр, той е най-добре засвидетелстван по време на оживения карнавал в Рио, въпреки че има училища по самба и музиканти в цялата страна. Твърди се, че велик танцьор на самба говори с крака и това може да се наблюдава в две основни форми на танца - „samba no pe“ и „samba gafieiro“.