Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Kамбоджа

 Открийте величествените храмове на Ангкор Ват

 
След години без ограничения за всички, с изключение на най-безстрашните пътници, днес Камбоджа посреща посетителите с отворени обятия. Тази очарователна земя е дом на древни храмове, гъсти гори, славни плажове и завладяваща култура и история. Неговата
комбинация от възхитителни хора, вкусна кухня и исторически съкровища прави Камбоджа пленителна дестинация.
 
Ваканции  в Камбоджа - идеални за ...
-Сием Рийп е портал към храмовете на Ангкор - три до четири нощи тук ви дава време да разгледате, както и да се отпуснете
-Пном Пен е най-доброто място за започване на вашето приключение в Камбоджа - тук ще ви трябват няколко дни
-Насочете вътрешния си дух н Индиана Джоунс в разрушения манастир на храма Та Прох, който бавно се възстановява от джунглата
Посетете и  Виетнам и Лаос 
 
Обикновената обиколка е чудесен начин да изпитате вкусната улична храна на Камбоджа - уникална комбинация от кхмерски и западна кухня
 Камбоджа - акценти
 
Храмовете на Ангкор
Почудете се на внушителната красота на Ангкор, внушаващ страхопочитание древен храмов комплекс, издигащ се като феникс от обстановката на джунглата. Открийте спокойния чар в колониален стил на Сием Рийп, портата към Ангкор. Пътувайте по-далеч и намерете мързеливи слънчеви целувки на плажовете в Сиануквил, сънливи градове и впечатляващи национални паркове.
 
Обиколете столицата Пном Пен, красив град с очарователно порутено колониално наследство. Посетете оживената крайбрежна алея с многобройните кафенета и ресторанти. 
 
Музеи
Национален музей на Камбоджа - Разположен в Пном Пен, тук ще откриете стотици древни кхмерски артефакти.
 
Музей на геноцида Туол Сленг - Научете повече за този трагичен период от историята в този музей в Пном Пен, разположен на територията на тайния затвор на Пол Пот.
 
Музей на наземните мини в Камбоджа - Този музей в Сием Рийп е създаден, за да повиши осведомеността и образованието за опасностите от наземните мини в Камбоджа.
 
Национален музей Ангкор - Посетете този музей в Сием Рип, за да научите за златната ера на кхмерското кралство.
 
Културни съвети
• Традиционният поздрав в Камбоджа е Sampeah, събирането на ръце, сякаш се моли, съчетано с поклон.
• Никога не докосвайте някого по главата или посочвайте с крака, винаги сваляйте обувките си, преди да влезете в дома на човек и се обличайте консервативно, особено когато влизате в храмове и свещени религиозни забележителности.
 
 
Обикновено рождените дни не се празнуват в Камбоджа; много членове на по-старото поколение не знаят кога са родени, тъй като свидетелствата за раждане са били изгубени, когато семействата са били разделени под режима на Червените кхмери през 70-те години. За хората в Камбоджа най-важните фактори са коя година са родени и честванията на Chaul Chhnam - Нова година на Камбоджа.