Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Канада

 Отправете се на пътешествие през цялото време през извисяващите се планински вериги на   епична Канада

Ако някога едно място изглеждаше като създадено изключително за приключения, това е Канада. Няма значение къде ще се окажете между бреговете на Тихия и Атлантическия океан. Срещите с изтръпване на гръбначния стълб тук са начин на живот. Една минута се лутате по плажа, а на следващата - кит се показва точно на брега; по-късно мечка и малките й предизвикват задръстване, докато се движат по пътя. Почивките в Канада се състоят от много забележителни моменти като тези.
 
Дори в градовете природният свят никога не е твърде далеч. Ванкувър е заобиколен от три страни с вода, а планините Северния бряг осигуряват целогодишно място за игра, докато Калгари седи в сянката на предния диапазон на емблематичните Скалисти планини; Торонто гледа към обширното езеро Онтарио, а на север има мрежа от езера и водни пътища, които съставляват района на Мускока; и Монреал и град Квебек седят на брега на река Сейнт Лорънс. Тези градове обаче не разчитат само на пейзажите си, за да привлекат тълпите. Едва ли минава ден, без да се проведе някакъв фестивал - например вълнуващия световно известен Stampede на Калгари . 


Канада ваканции - идеални  за ...

-Канада е дива природа, която гледа рай с китове, мечки, вълци, лосове и много други видове.
-Космополитни и разнообразни в културно отношение градове с красива природна среда
-Дишащи острови и брегови линии от остров Ванкувър на запад до Нова Скотия и Нюфаундленд на изток
-Календар, пълен с фестивали и събития през цялата година и в цялата страна
-Богати инуити, първи нации и метис култури, традиции и наследство
 


Канада - акценти
Канада е втората по големина държава на Земята, има най-дългата брегова линия в света, има брегове на три различни океана, а най-големият й остров - остров Бафин - е почти два пъти по-голям от Великобритания. Повечето посетители се насочват към западните провинции на Британска Колумбия и Алберта или източните провинции Онтарио, Квебек, Нова Скотия и Ню Брънзуик.
 
Градове
 
Най-западната провинция на страната, Британска Колумбия, е всичко, което сте си представяли, че Канада ще бъде. Има необуздани брегови линии и острови, покрити със сняг планини, емблематични видове диви животни и космополитни градове. Красивият Ванкувър е портал към природните чудеса на BC, но също така и фантастично място за посещение само по себе си. Той има творческа страна и малко хипстърска атмосфера, както и всичко, което бихте очаквали да има град от световна класа - музеи, галерии и много ресторанти, барове и големи търговски марки.
 
Съседните провинции Онтарио и Квебек са културното сърце на Канада. Четири от големите градове на страната се намират на разстояние 500 мили един от друг - може би голямо разстояние във Великобритания, но сравнително кратък скок, прескачане и скок по канадски термин. Най-големият град в страната, Торонто и столицата му Отава са в Онтарио, докато по-засегнатите от Франция селища Монреал и Квебек са в Квебек. Селските райони на провинциите варират от крайречни хълмове и покрити с гори планини до огромна мрежа от езера, заобиколени от очарователни вили.
 
 
 
Острови и планини
 
Точно през пролива Джорджия се намира остров Ванкувър, недалеч от размера на Швейцария. Има малко други места по света, където можете да се разхождате из древни дъждовни гори, да търсите морски гиганти по водата и каяка около островите и в дълбоките заливи, преди да се установите за изживяване на ресторанти Relais & Château в рамките на един ден.
 
Европа има Алпите, Азия има Хималаите, Южна Америка има Андите, а Северна Америка има Скалистите планини. Канадският участък от тази емблематична планинска верига се простира на около 900 мили от границата със щатите Айдахо и Монтана на север от Британска Колумбия. Те също така обхващат провинциалната линия между пр. Н. Е. И Алберта. Скалистите планини са детето на запада, ако не и на цяла Канада. Назъбените върхове и тюркоазените езера непрекъснато украсяват кориците на списанията за пътуване и след като ги видите сами, ще разберете защо; понякога пейзажите изглеждат почти нереални. В планинската верига има пет национални парка, три през н.е. и два в Алберта. Двойните паркове на Banff и Jasper са най-известните, но по-малките паркове Revelstoke, Glacier и Yoho определено трябва да бъдат добавени към вашия маршрут, дори ако това е само кратка спирка по пътя към следващата ви дестинация.
 
Морска Канада
 
Ако искате да намерите най-очарователната страна на Канада, трябва да се отправите на изток към морските провинции Ню Брансуик, Нова Скотия, Нюфаундленд и Лабрадор и остров Принц Едуард (или PEI за местните). Келтските традиции са наистина очевидни в този ъгъл на страната благодарение на хилядите ирландски и шотландски имигранти, които са се заселили тук през 18 век. Можете да се насладите на оживени джейлиди, да слушате музика на живо на скрипче в уютна кръчма и ако посетите остров Кейп Бретон в началото на юли, да изпитате силата на Антигониските игри на планината. Това е най-лесно достъпният регион на Канада за нас във Великобритания; Сейнт Джонс в Нюфаундленд може да бъде достигнат за малко под шест часа от Лондон, докато Халифакс, Нова Скотия е на седем часа полет.Опознаване
 
Подобно на съседката си САЩ, Канада с удоволствие се кара, особено в западните и атлантическите провинции. Пътищата са широки и отворени и има много атракции по пътя, за да се прекъснат по-дългите пътувания. Можете да наемете кола и да пътувате от хотел до хотел или да се насладите на свободата да пътувате в кемпер и да спирате там, където настроението ви отвежда. Избрахме селекция от самозадвижвания, за да ви вдъхновим. Те могат да бъдат резервирани такива, каквито са, или съобразени с вашите планове.
 
Железопътната мрежа на Канада се управлява от VIA Rail и пътуването с влак през цялата страна е по-добър вариант от покриването на огромни километри по шосе. Пътуването с влак също е най-добрият вариант, ако скачате от град на град в Източна Канада. Гарите обикновено са точно в сърцето на града и са много лесно достъпни за повечето от нашите хотели. Скалистият алпинист е едно от най-живописните пътувания с железопътен транспорт в света и чудесен начин за пътуване между Ванкувър и Банф или Джаспър.
 
Храни и напитки
 
Можете ли дори да кажете, че сте били в Канада, без да сте опитвали путин? В този основен Québécois пържените картофи са покрити с богата сос и извара от сирене, за да се получи доста греховно, но невероятно вкусно ястие. Доверете ни се, трябва да го изпробвате, за да го оцените напълно. В цялата страна в Британска Колумбия морските дарове - и по-специално сьомгата и ракът Dungeness - са предпочитаната храна. Благодарение на мултикултурализма на Ванкувър, можете да опитате някои от най-добрите ястия от цял ​​свят в много, много ресторанти в града. На брега на Атлантическия океан плодовете на много посетители украсяват и морските плодове. Рибата и чипсът са нещо като институция тук, така че определено ще се чувствате като у дома си, а местният улов е особено апетитен.
 
Най-доброто време за посещение
 
При толкова обширна държава като Канада наистина не е изненада, че има големи разлики в регионалния климат. По-голямата част от населението живее на сто мили от границата между САЩ и Канада и по тези географски ширини има различни сезони с екстремни температури; може да стане невероятно студено през зимата и те имат много топло и влажно лято. Пролетта и есента са много като у дома с красиви цветове и цветни листа, съответно и приятни температури. Тези „раменни“ сезони са подходящо време за посещение. В Скалистите планини първият сняг за годината може да падне още през септември или октомври и снегът може да не се стопи напълно до средата на юни или дори юли. Голяма част от северното пространство на страната - което включва град Чърчил, Манитоба - има субарктичен климат, което означава, че те имат дълги, невероятно студени зими и прохладно лято, които продължават само няколко месеца.