Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Чили

 Уникална страна с разнообразни пейзажи

Едва ли е изненадващо, като се има предвид дължината на Чили, че това е  страна на контрасти. От ледените потоци в южната част на Антарктика до сухата северна пустиня, Чили преминава през спектър от географско и културно разнообразие. Някои от пейзажите ще ви оставят да се чувствате като у дома си с пейзажи, които напомнят на селските райони на Англия или планинските райони на Шотландия, докато други, които може да ви накарат да се чудите дали сте в друг свят.
 
Ваканции  в Чили - идеални за ...
-Космополитната столица Сантяго бързо се превръща в един от най-обичаните градове в Южна Америка
-Посетете  лозята на страната
-Районът Патагония, споделен със съседката на Чили Аржентина, се гордее с назъбени върхове на Андите, течащи ледници и много обичана дива природа
-Сан Педро де Атакама, най-популярната дестинация в Чили, е заобиколен от безплодни пустинни пейзажи, вулкани и изпълнени с живот лагуни
-На 2300 мили от брега се намира мистичният Рапа Нуи, по-известен като Великденски остров, страна с традиции и поразителна природа
 
 
Акценти- Чили
Атакама на север е най-сухото място в света. Посетете Долината на Луната, Солените плоскости на Атакама и алтипланическите лагуни.
 
Открийте грандиозните фиорди и ледниците на ледените полета на юг или се насладете на умопомрачителна природа в Национален парк Torres del Paine. Разгледайте порталния град Пуерто Наталес, сгушен в подножието на планинската верига Риеско и последното селище, преди да стигнете до пустинята на чилийската Патагония. Посетете Пуерто Варас, малък германски анклав в езерния квартал на Чили, който е красиво разположен на ръба на езерото Llanquihue срещу перфектния конус на вокано Осорно.
 
Едно от най-отдалечените места на земята, Великденският остров е покрит с монументални вулканични резби, известни като Моаи. Тези човекоподобни каменни фигури са средно високи 4 метра, тежат приблизително 14 тона и са на възраст между 500 и 750 години.
 
Основните неща
• Концепцията за лично пространство на чилийците се различава от нашата; хората стоят по-близо един до друг,
• Точността се наблюдава рядко и местните жители често се появяват с повече от 20 минути закъснение.
• Виното трябва да се налива с дясната ръка 
• Латиноамериканците са небрежни и спокойни. Очаквайте силен разговор, преувеличени жестове и физически контакт.
• Научете няколко испански фрази, като „buenos días“ (добро утро) и „salud“ (наздраве).
 
Изпепелената пустиня Атакама в Северно Чили привлече вниманието на световните медии с катастрофалния частичен срив на мината в Сан Хосе през август 2010 г. На 13 октомври светът наблюдаваше със затаен дъх как чудодейното спасяване на 33-те миньори, попаднали в капан между 400 и 500 метра под земята, започна. В 21:55 ч. Местно време последният миньор, Луис Урзуа, излезе на повърхността.