Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Китай

 Страна на древни традиции, завладяващи пейзажи и завладяващи култури.

 

Китай е страна на контрастите. Традицията и иновациите се намират рамо до рамо с успокояващи оризови полета и манастирски села, съществуващи заедно с оживените ултрамодерни мегаградове. Тези, които обичат историята или храната, ще бъдат в тяхната стихия и независимо дали пътувате през карстовете на Гуйлин, посещавате гигантските панди в Ченгду или пазарувате, докато не се отбиете в Шанхай, Китай никога не разочарова.
 
Китайски ваканции  - идеални за ...
 
-Храната е извън този свят, независимо дали е със звезда на Мишлен или прясна от пазара
-Историята - дори в столичните градове все още можете да усетите историята на тази древна държава
-Той е дом на застрашената гигантска панда и можете да посетите центрове, за да ги гледате как играят
-Можете да обиколите могъщия Яндзъ, заобиколен от невероятна природа
-Пазаруване в Шанхай, не пропускайте преживяването 
 
 
Китайски ваканции 
 
Върховете  се издигат и отразяват в спокойни води; тук почти бихте могли да си представите себе си като обект в сложна традиционна китайска живопис. Река Ли действа като фон и  улавя водопади, бамбукови гъсталаци, дълбоки тъмни пещери и фермери, които поддържат своите терасовидни оризови насаждения ... серия от изображения, скицирани в съзнанието ви завинаги.
 
Пекин  е политическо, икономическо и културно сърце на страната. Градът е дом на богатство от най-емблематичните забележителности на страната като змийската Велика китайска стена, необятният площад Tian'anmen - символ на национална гордост с тъмно минало - и великия Забранен град, дом на многобройни императори на династиите Мин и Цин.
 
Разходете се по залива Саня, светещите кокосови дървета, осветяващи коридор по протежение на белия пясък. Пътувайте покрай варовиковите карстове на Гуилин заедно с рибарите на бамбукови салове и плавайте  по река Яндзъ, минавайки каскадни оризови тераси и водни биволи. Столицата на провинция Шанси и люлка на китайската цивилизация, Сиан е признат преди всичко като дом на едно от най-известните чудеса на китайската цивилизация, внушаващите страхопочитание теракотни воини, датиращи от 3 век пр. Н. Е.
 
По време на престоя си в космополитен Шанхай, разходете се около смесица от извисяващи се небостъргачи, модерни бутици и магазини за обувки в изобилие. В Ченгду можете да направите обиколка на Центъра за развъждане и изследване на гигантски панда и по-късно да се съберете с приятели в традиционна чайна, като си проправите път през различни ароматизирани напитки. Шанхай е същността на космополитен Китай, от елегантния „Париж на Изтока“ до футуристичните извисяващи се небостъргачи. Миналото, настоящето и бъдещето на Китай се отличават в един невероятен мегаполис. Най-големият град в страната оказва огромно влияние върху съвременната култура на Китай. 
 
 
Пекин
 
Оживеният Пекин предлага на посетителите не само поглед към бъдещето, но и към миналото. . В границите му ще откриете грандиозни дворци, пищни храмове, буйни градини и старомодни хутонги, но все пак ще откриете и извисяващи се небостъргачи, гигантски молове и много технологии.
 
Основната търговска улица в Пекин, Wangfujiung, е основна спирка при всяко посещение. През деня това е истинска съкровищница от магазини и молове, нощем оградена от лабиринт от странични улички, изпълнени с изкусителни традиционни сергии за храна. Пекин е домакин на спираща дъха селекция от ресторанти, а традиционната пекинска кухня се поддава повече на юфка, отколкото на ориз и е типична от фирменото ястие Peking Duck, задължително при всяко посещение в Пекин.
 
Повечето от най-известните забележителности в Пекин са древни, като Забраненият дворец, Летният дворец и Небесният храм са три от най-известните. Точно извън Пекин ще откриете емблематичната Велика китайска стена, великолепен подвиг на човешкото начинание. Укрепените секции в Badaling и Mutianyu са лесно достъпни от Пекин. Ако търсите част от по-съвременната архитектура на Пекин, стадионът „Bird’s Nest“ или всъщност някое от местата в олимпийския парк си заслужава фото спирка.
 
Малко по-далеч, достигнато с четиричасов влак или кратко пътно пътуване, компактният град на основната атракция на Ченгде е огромният Имперски летен курорт, огромна дворцова градина от 590 хектара, обградена от внушителна миниатюрна „Велика стена“.
 
Шанхай
 
Миналото, настоящето и бъдещето на Китай се отличават в един невероятен мегаполис. Най-големият град в страната оказва огромно влияние върху съвременната култура на Китай. Въпреки това, Шанхай има справедлив дял от исторически забележителности, включително изисканата градина Yuyuan, древния воден град Zhujiajiao и очарователния музей в Шанхай. Древният и модерен Шанхай предлага еклектична контрастна комбинация от исторически разкош и прогресивен модернизъм. Тъй като няма да бъдат открити централни древни обекти, това е  град, на който да се наслаждавате със собствените си спокойни темпове.
 
За чуждестранните колониалисти Бунд е смятан за „Уолстрийт на Изтока“, където съдбата бързо се трупа и губи, както и център на търговията и консулствата в Шанхай. Днес това е хипнотизираща колекция от 52 различни стила на строителство, от готически до бароков, романски до ренесансов, с много магазини, барове и ресторанти, които сега процъфтяват в и около него.
 
 
Сиан е известен по целия свят като дом на едно от най-известните чудеса на китайската цивилизация.  Една от четирите древни столици на Китай, Сиан е главният град на нацията под управлението на редица исторически правителства, включително династиите Син и Тан.
 
Съвременният ден Сиан все още запазва много наследства от своето богато и цветно минало, от енергичния пулс на оживения мюсюлмански квартал с внушителната Велика джамия в сърцето му, до сложните, цветни резби.
 
Сиан не би бил градът, който е днес, без дългогодишното влияние на неговия мюсюлмански квартал. Препоръчваме всяко пътуване до града да включва посещение на този оживен район, дом в продължение на много векове на ислямската общност на хуей. Великолепната Велика джамия е нейният фокусен център, от който се разширяват забързаните пазари и тесни алеи и улички, населени с древни домове, традиционни магазини и малки работни места.
 
 Сиан е чудесен град за пазаруване на предмети от културата, особено китайски калиграфски разтривки, реплики Terracotta Warriors, традиционни резници от хартия в Шанси и копринени дрехи. Истинската радост може да бъде открита в мюсюлманския квартал, където се намират голям брой пазари на открито и антикварни магазини и магазини. Бъдете готови да се пазарите!
 
Яндзъ
 
Простирайки се на 3964 мили от Тибетското плато до Шанхай, където се влива в Източнокитайско море, река Яндзъ отдавна се използва за вода, напояване, промишленост, транспорт, граница между враждуващи региони и вдъхновение за много поети и художници. Невероятната природна природа между градовете Чонгкинг и Ичанг може да се насладите на круиз, който си проправя път през величествените Три клисури - Кутанг, Ву и Силин.
 
Чънду
 
Домът на гигантски панди и изобилие от природни богатства, богатият Ченгду все още запазва голяма част от историческия си чар. Известна като „страната на изобилието“, дълбоко вкоренената култура и контрастиращи пейзажи на Ченгду се оказват също толкова атракция, колкото и най-известният жител на Съчуан, пандата. Насладете се на срещата с тези симпатични животни отблизо и откриването на този спокоен град.
 
Съчуан е историческият център на китайската култура на пиене на чай, за която се казва, че датира отпреди 3000 години. Въпреки че ролята им на център на местното общество отдавна е отминала, чаените къщи остават популярни места за събиране с приятели и колеги. Бавно си проправете път през ослепителния набор от различни вкусове от менюто и, ако случайността позволява, сложният процес на приготвяне, цедене и сервиране на чая е приятно възпитаваща гледка и опит, който не трябва да се пропуска.
 
 
 
Гуилин
 
Съвременният град Гуилин е цветен оазис с буйни градини, цветни лехи и османтусови дървета, облицоващи улиците. Основната забележителност на Гуилин обаче е наистина зашеметяващата природа, която го заобикаля. Известен със своите величествени варовикови карти и кристално чисти води, естествената красота, намираща се по поречието на река Li, го прави съществена част от всяко посещение в Китай. Ако имате късмет, може да видите и рибар, който използва корморани за риболов, но това е сравнително рядко наблюдение, така че дръжте очите си отворени !
 
Тибет
 
Тибетското плато от векове е дом на номадски фермери, докато сега склоновете на Хималаите привличат алпинисти и пътешественици от цял ​​свят. Тибет е земя, богата на история и природна красота, с уникална култура, която остава почти непроменена през вековете, макар и с добавянето на няколко съвременни технологии.
 
Когато мислим за съвременния Тибет, е трудно да го отделим от политиката с противоречивото включване на Тибет в Китай през 50-те години и последвалата борба на тибетския народ. Това може да затрудни пътуването до Тибет, а понякога и без предизвестие китайското правителство може да спре да издава разрешителни на пътниците. Въпреки това нашите наземни манипулатори в Китай са в най-добра позиция да осигурят безпроблемното протичане на всеки маршрут, включващ Тибет.