Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Колумбия

 Два вида брегова линия, от които можете да избирате, кафе от световна класа и някои от най-очарователните градове в Латинска Америка - почивките в Колумбия са неоткрити и невероятни

Страната е с градски характер, вариращ от красива колониална архитектура до панорами на височините
и невероятни природни пейзажи. Посетете ароматни плантации за кафе, покорете могъщите върхове на Андите и открийте непокътнати плажове - те може би не са първото нещо, за което се сещате, но се отправете на север към Карибския бряг и ще ги откриете сами - здрави, спокойни и безсрамно екзотични. 
 
Колумбийски ваканции  - идеални за ...
-Град Картахена, колониален скъпоценен камък на Карибското крайбрежие на страната
-Красива архитектура и историческото сърце на столицата Богота
-Изумрудени гори, насаждения и хасиенди в целия селски район за кафе или zona cafetera
-Ненарушена брегова линия и чисти карибски води, дом на спиращия дъха национален парк Тайрона
-Гъста тропическа гора и индийски археологически обекти, скрити в джунглата
 
Колумбия -  акценти
Хората, културата и пейзажите на Колумбия са едни от най-разнообразните в цяла Латинска Америка. Чудесен начин да изживеете напълно тази вълшебна страна е да комбинирате нейните градове и плажове - насладете се на диви плажове на Тихия океан на запад и тропическото Карибско крайбрежие на север и изследвайте някога скандалните и сега емблематични градове от Богота до Меделин между тях. Регионът за кафе в Колумбия (или Триъгълникът) е западно от Богота, дом на модерния град Перейра и автентичния Саленто, и двамата известни със своите изискани плантации за кафе и търкалящи се зелени пейзажи.
 
Къде е Колумбия?
Колумбия е добре свързана държава, в северозападната част на Южна Америка. Граничи с Панама и Централна Америка на север и Венецуела и Бразилия на изток, както и с Еквадор и Перу на юг. Той има необуздано тихоокеанско крайбрежие на запад и типично карибско крайбрежие на север, с широки златисто-пясъчни плажове и сериозно тропически вибрации.
 
Опознаване
Такситата са евтин и удобен начин за придвижване.  Ако цените не са изложени на дисплея около пътническите седалки, винаги се опитвайте да се уговорите за цената, преди да влезете - и бъдете готови да се пазарите. Въпреки че не е обичайно да попаднете, не използвайте кола с шофьор и някой друг вътре; това е типична тактика за грабеж, използвана от хора, представящи се за таксиметрови шофьори. Таксита като Easy Taxi и Tappsi са сигурна  опция в основните градове.
 
Що се отнася до пътуването на по-голямо разстояние, ние можем да осигурим вътрешни полети и трансфери, за да направим пътуванията ви между градовете и плажовете възможно най-гладки.
 
Градове в Колумбия
Колумбия има редица еклектични, уникални и исторически градове, които можете да разгледате. Столицата, Богота, е гръм в средата; La Candelaria, нейният исторически център, гъмжи от оживени площади, музеи и величествена колониална архитектура. Туровете са популярен начин за опознаване на столицата, като колоезденето и разходките са две чудесни възможности. Посетете парка на Симон Боливар, разпрострян на близо 1000 акра и известен като „белия дроб на града“, и се изкачете на могъщата планина Монсерат, висока на 3000 метра над морското равнище. Меделин може да е имал тежко минало, но сега е положително процъфтяващо и хипстърско място - скочете на една от многото кабинкови линкове в града, за да се насладите на птичи поглед над забързания и висок градски пейзаж, заобиколен от търкалящи се зелени планини. А Картахена е завладяваща и цветна представа за миналото на Колумбия, със своите църкви от 16-ти век и колоритни колониални сгради, както и привлекателността на Карибското крайбрежие.
 
Колумбийски плажове
Някои от най-подценяваните плажове в Латинска Америка могат да бъдат намерени в Колумбия. Насочете се към Картахена на Карибското крайбрежие за някои прекрасни златни плажове и разгледайте националния парк Tayrona; този бивш местен обект е известен със своето невероятно биологично разнообразие и диви участъци от пясък. Почувствайте се като у дома си сред скалистите скали, листните островчета, огромните палми и широки заливи, оградени с тюркоазени води.
 
Храна напитка
В допълнение към световноизвестното си кафе, Колумбия има и богата гама от ястия. Храната е пълна с испанско влияние, със сърдечни вкусове и изобилие от пресни плодове благодарение на тропическия крайбрежен климат. Ако сте в Богота, тогава почти сигурно ще попаднете на Аджиако, андийска супа, която е особено популярна в столицата на Колумбия. Богота е дълбоко в планинския басейн на Андите и има много по-хладен климат в сравнение с Меделин и Карибското крайбрежие, така че значителни супи като тази са много популярни тук. Често използваните съставки включват картофи, пиле и билки.
 
Арепите са популярна улична храна както във Венецуела, така и в Колумбия - те са вид царевичен хляб, пържен в дълбочина и различен в зависимост от това къде отивате. В Меделин арепите обикновено са малки бели и кръгли, сервирани като гарнитура вместо хляб. В крайбрежните градове като Картахена те са пълнени с други съставки като яйца, което прави вкусна закуска по всяко време на деня.
 
Bandeja paisa е фирмено ястие на Меделин и околния регион Антиокия (местните жители са известни като пайси, а bandeja е „тава“ на испански). Известно като „колумбийски инфаркт“, това ястие има подходящо абсурден брой калории, но вкусни съставки - помислете за говеждо месо, червен фасул, ориз, свинска кора, чоризо, морчила (кървавица), пържено яйце, арепи, авокадо и живовляк . Това ядене датира от стари времена, когато селските полски работници биха го изяли, за да им осигурят енергия за цял ден и със сигурност върши работа.
 
Друг фаворит в Колумбия е Chicharron, пържени закуски от свинско коремче, които са популярни в районите на Андите и се сервират самостоятелно или като допълнение към ястия като Bandeja paisa. Ромът е основната напитка, а що се отнася до безалкохолните напитки, смутитата от пресен сок от лайм са популярни в цяла Колумбия. Популярно извиване на смутито е limonada de coco - приготвено с кокосово мляко и специалитет около брега.