Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Коста Рика

 Открийте отвъдния свят на дивата природа и недокоснатите тропически пейзажи на нашите специално пригодени почивки в Коста Рика. Има  тихоокеански и карибски брегове, осеяни с ексклузивни и елегантни скривалища на брега на морето,  вулкани, които преминават през цял спектър от нюанси по времето, когато слънцето залезе, и някои от най-цветните диви животни, които някога ще видите. Ако досега не сте чували фразата Pura vida (буквално „чист живот“), никога няма да я забравите по времето, когато сте били в Коста Рика. Местните хора, или Тикос, го използват за почти всичко, дотолкова, че да се разглежда като отношение и начин на живот. 

 
Коста Рика ваканции - идеални  за ...
-Наблюдение на птици с над 800 местни вида
-Национални паркове, облачни гори и джунгли 
-Курорти в Тихия океан или Карибско море
-Вулкани, с пет изброени активни вулкана и над 200 вулканични образувания, включително известния Аренал
-Удивително разнообразие от диви животни като кайман, змии, маймуни, пеперуди и очарователни ленивци.
 
 
 
Коста Рика ваканции -акценти
Коста Рика е една от най-оживените страни в Централна Америка. От Тихия океан до плажовете на Карибско крайбрежие и многобройните национални паркове, осеяни между тях, ще намерите зашеметяваща селекция от екзотични пейзажи и естествени детски площадки. Препоръчваме да прекарате поне една нощ в Сан Хосе, столицата на Коста Рика и един от най-безопасните градове на континента - Предколумбовият музей на златото и Националният музей са отлични места за спиране и разглеждане. След като се отдалечите от Сан Хосе, наистина ще можете да попиете живописните атмосфери на Коста Рика; посетете близката Централна долина в средата на страната за планински и вулканични пейзажи; се отправете към района на Централната планина към Монтеверде, известен със своите мъгливи облачни гори и плантации от кафе; и открийте обширната зона на националния парк Вулкан Аренал, белязана от криволичещи реки, поразителни полета от лава и каскадни водопади.
 
Къде е Коста Рика?
Коста Рика е една от най-южните страни в Централна Америка, граничи с Никарагуа на север и Панама на югоизток. Подвижните вълни на Тихия океан, популярни сред сърфистите, са на запад, докато по-топлото и спокойно Карибско море се намира на изток.
 
Национални паркове в Коста Рика
Над една четвърт от територията на Коста Рика е защитена и в момента страната има 27 национални парка, много от които са осеяни по Тихоокеанското крайбрежие. Отправете се да ги разгледате и ще откриете всичко - от тропическите гори, влажните зони и кипящите вулкани, до гъстата облачна гора, скритите лагуни и необузданите плажове. Националните паркове в Коста Рика са едни от най-разнообразните в екологично отношение и красиви места на Земята, дом на невероятен набор от диви животни, включително ягуари, жаби, костенурки и колибри.
 
Коста Рика плажове
От спиращи дъха национални паркове до непокътнати прахообразни пясъчни плажове, тихоокеанското крайбрежие на Коста Рика е меко казано впечатляващо. Много пътешественици правят звезда за Nicoya и Papagayo, двойка полуострови, които имат луксозни курортни отстъпления и превъзходен морски живот, вариращи от гърбати китове до гигантски кожени костенурки. На противоположната страна на острова Карибското крайбрежие е по-слабо развито, но също толкова добро за наслаждаване на този вкус на тропическия рай - насочете се към провинция Лимон за топли води и вълни, които нежно обикалят златните пясъци, както и гмуркане с шнорхел и сърф.
 
Храна и напитки 
Храната в Коста Рика е мека, но пълна с доброта и вкус. Местоположението на страната означава, че се използват много тропически плодове и пресни зеленчуци, както и ориз и черен боб. Свинското и говеждото са най-често яденото месо, но пилето и рибата също са популярни, особено на Карибския бряг.
Една от любимите храни за закуска в Коста Рика е гало пинто, където оризът и бобът се смесват заедно с други съставки като лук, чушки и кориандър. Сместа от ориз и боб създава петнист ефект, откъдето идва и името на ястието, което означава „петнист петел“. Други популярни ястия включват casado, ястие, съставено от много храни, които обикновено включват ориз, боб, салата, тортили, пържени живовляци и месо или риба, както и чаша сок отстрани. Събирането на различни съставки играе значението на името („женен“) и ястието ще варира в зависимост от това къде отивате в Коста Рика. Olla de carne (буквално „месна яхния“) е богата на вкус със съставки като живовляк, царевица, маниока и моркови; chifrijo е перфектна закуска, комбинация от chicharrones (пържени свински кори) и frijoles (боб), поднесени с хляб или тортила чипс; и flan е популярен десерт, вкусен яйчен крем, направен от мляко, захар, яйца и ванилия, който се охлажда преди сервиране.