Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Кипър

 Разгледайте острова на Афродита

Златни пясъци, исторически забележителности и възвишени планински пейзажи - Кипър е нещо повече от плажна дестинация. Предлагайки дълги слънчеви дни през цялата година, Кипър е не само отличен избор за тези, които търсят лятно слънце, но е и чудесен вариант за слънчево зимно бягство. Отпуснете се на наградените със Син флаг плажове, насладете се на вкусна кухня или обуйте туристическите си обувки и опознайте острова на Афродита.
 
Кипърски почивки  - идеални за ...
-Отличен избор за лятно слънце и зимни бягства
-Не само дестинация на плажа - Кипър предлага очарователни манастири, древни гробници и спиращи дъха пейзажи в планината Троодос
-Вкусни кухни - комбинация от гръцки и близкоизточни ястия, които предлагат по нещо за всяко небце
-Страхотен за семейства с плитки води, наградени със син флаг плажове и семейни хотели.
-Перфектни за любителите на виното - с меките зимни условия на планината Троодос тук се правят едни от най-добрите вина в Средиземно море - особено Maratheftiko (червено) или Xynisteri (бяло).
 
 
 
 Кипърски почивки -акценти
 
KOUKLIA
 
Върнете се към подчертано по-бавното темпо на живот на непокътнатия полуостров Акамас, пийте от легендарния фонтан на Афродита с надеждата да намерите любов или отделете време за разглеждане чрез гмуркане, пешеходен туризъм или конна езда.
 
PISSOURI & MILIOU
 
Достатъчно спокоен, за да дойдат костенурките, за да донесат яйцата си, Писури ще отговори на вашите празнични молитви с повече от автентична кипърска привлекателност, дълъг плаж, плюс ветроходство, гмуркане и уиндсърф. Открийте терапевтичните сярни извори и свежия аромат на цитрусови горички в малкото селце Милиу.
 
ПОЛИС И ПАФОС
 
Разположен на ръба на полуостров Акамас, спокойният рибарски курорт Полис се радва на живописна обстановка и лесен достъп до известните бани на Афродита. През деня се отпуснете на слънце или се насладете на безброй водни спортове наблизо в пристанището Latsi; а през нощта се насладете на вкусни прясно уловени морски дарове в различни традиционни таверни, разположени по крайбрежието.
 
Потопете се в митологията и историята на Пафос, като прекарате един ден, разхождайки се в сенките на Гробниците на царете до пристанището, преди да продължите към елинистическите мозайки, които говорят за великите легенди на острова чрез сложно рисувани плочки, които са превъзходно запазени. За шанс да се запознаете с историята на кипърската религия, манастирът Kykkos е най-посещаваният от всички кипърски манастири, в който се намират някои от най-старите икони в страната. За да защитят и запазят тази прекрасна сграда, монасите произвеждат свои собствени органични продукти, като вино и мед, които посетителите могат да закупят.
 
Прекарайте дълги слънчеви дни край басейна или на пясъчния Общински плаж или се отправете към близките планини Троодос за ден на туризъм, колоездене и дори конна езда сред някои от най-добрите гледки на Кипър. Докато сте в планината Троодос, защо не прекарате известно време в пробване на  чаша или две популярни вина от Кипър на традиционна винена обиколка. Произведено в Кипър повече от 5000 години, комбинацията от голяма надморска височина и мека зима предлага идеалната среда за производство на някои от най-добрите средиземноморски вина.ПРОТАРАС
 
Популярният курорт Протарас е само на кратко разстояние с кола от оживената Айя Напа и е дом на един от най-добрите плажове на острова. Разположен в източната част на Кипър, Протарас покрива над три мили златни пясъци на брега на Фамагуста и е по-тиха алтернатива на френетичния курорт Айя Напа. Идеално място за проучване, открийте очарователните скални образувания, скрити заливи и арки, които са скрити сред зелени гори и край морето; или направете кратко пътуване с лодка до очарователния нос Греко. След това следвайте опияняващите аромати, гледки и звуци към „Малкото Маями“ на Лимасол, което може да се похвали с оживено пристанище и широки плажове и е дом на замъка Лимасол, където Ричард Лъвското сърце се жени за своята принцеса. Отправете се към Lady’s Mile Beach за семейно плуване и уиндсърф.