Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Фиджи

 Разходете се по островите  и открийте някои от най-зрелищните корали в света. 

Фиджи се намира в сърцето на южната част на Тихия океан и е едно от най-предпочитаните места на Земята. Ще откриете девствени плажове с бял пясък, спиращи дъха пейзажи и удивително разнообразна култура, обхващаща местното, индийското, европейското и китайското наследство - фиджийците са едни от най-топлите хора, които ще срещнете, така че очаквайте приятелски обмен на bula (местният поздрав), където и да отидете. Хотелите варират от семейни до такива за  възрастни - повечето имат страхотни спа центрове и отлични водни спортове.
 
Ваканции  на Фиджи - идеални за ..
-Планиране на вашата сватба в чужбина - LikuLiku Lagoon Resort, Outrigger Fiji Beach Resort и Tokoriki Island Resort предлагат сватбени пакети
Гмуркане  - особено добре за забелязване на манта лъчи
Прекосявайки линията за дата - има място на остров Тавеуни, където можете да влезете с един крак днес и с един крак вчера
Среща с местните хора - фиджийците са невероятно приветливи , така че си струва да отделите време да посетите местните общности, за да научите за тяхната история и обичаи.
 
Акценти-Фиджи
Лидерът на екотуризма Фиджи е известен като „столицата на меките корали в света“, така че не забравяйте да се отправите и да откриете блестящия му морски живот. Едно от задължителните забележителности е живописният Коралов бряг - 50 мили блестящи златни плажове, уединени заливи и брегове с палми на южния бряг на Вити Леву, основния остров на страната. Рифът Какаулеву (или Големият морски риф) край северния бряг на втория по големина остров, Вануа Леву, е третият по дължина непрекъснат бариерен риф в света.
 
Ексклузивните острови Маманука са идеалното място да се отдръпнете.Островите Токорики, Малоло и Матаманоа са дом на уединени и луксозни хотели. Ще имате световно известни места за гмуркане на една ръка разстояние, както и други водни спортове, вариращи от каяк до  разходки с банани ,водни ски или просто можете да се насладите на километрите на безупречното крайбрежие на южната част на Тихия океан.
 
Остров Тавеуни, третият по големина на Фиджи и известен като „Островът на градината“, е чудесно място за по-активна почивка на Фиджи. Разгледайте  джунглата, скитайте по красиви плажове и гледайте пъстра дива природа, включително над 100 вида птици. Плувайте в естествени басейни в уединените водопади Таворо в парка на националното наследство Бума, който обхваща голяма част от острова, и посетете морския парк в Уайтабу за първокласни места за гмуркане като рифа на змиорката и Голямата бяла стена.
 
Ако сте запален сърфист ,тогава април до октомври е най-доброто време да хванете вълни във Фиджи. Докато повечето вълни се разбиват на рифа и така са по-добри за по-опитните сърфисти, все още има много училища за сърф и почивки на плажа за начинаещи. Експертите могат да се отправят към остров Таваруа в Маманукас, близо до Вити Леву, за емблематичната Cloudbreak - това е една от най-добрите почивки в света, с невероятни вълни, които често достигат 20 фута и привличат десетки сърфисти всяка година.

Къде е Фиджи?
Фиджи е островна държава в южната част на Тихия океан, състояща се от 333 острова, на около 1100 мили северно от Нова Зеландия. Трите му най-големи острова са Вити Леву, Вануа Леву и Тавеуни (Вити Леву и Вануа Леву са дом на над 80% от населението на Фиджи). Фиджи е на  тричасов полет от Нова Зеландия и четиричасов полет от Австралия, а 22 часа от Обединеното кралство, включително едно междинно кацане - Хонконг и Сингапур са най-популярни.