Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Френска Полинезия

 От калейдоскопични лагуни до пищни надводни бунгала - ваканциите на Френска Полинезия са извън този свят.

Френска Полинезия е завладяла въображението на пътешествениците от 18-ти век и е една от най-екзотичните екзотични дестинации на Земята - мислете за хипнотизиращо синия коралов риф, разпростряната непокътната джунгла и уединените захарно-бели плажове. Това е силно желано кътче на света с подобни на съзвездия групи острови, наречени motus, ултра-луксозни и ексклузивни хотели на първа линия и невероятни гледки. Пътуването до там е дълго, но ще откриете островите Таити, Бора Бора, Муреа и Тетиароа - всички уникални и спиращи дъха сами по себе си и лесни за комбиниране като част от круиз или обиколка. 

Ваканции на Френска Полинезия - идеални за ...

-Гребане в плитки води с красиви сурови планини като фон 
-Гмуркане  - може да забележите морски костенурки край брег
-Спокоен меден месец за избягване от всичко 
-Традиционна полинезийска песен и танц
-Очарователни пазари - пазарувайте за ванилия и черни перли, разглеждайте сувенири и се смесете с местните жители.

Френска полинезия  - акценти

Отправете се към Таити за непокътнати природни пейзажи. Разгледайте вулканични планини, долини, гъста тропическа гора и каскадни водопади и се насладете на водни спортове, включително гмуркане с шнорхел. Не пропускайте да посетите Папеете, столицата на Френска Полинезия и дом на оживени пазари. Таити също е удобна междинна спирка при кацане преди пътуване до Бора Бора. „Бижуто на южните морета“ е олицетворение на рай с  изящната си тюркоазена лагуна и романтична панорамна гледка към изчезналия вулкан Отеману в центъра му. Само на кратко пътуване с ферибот или живописен полет над водата от Таити ще откриете Муреа, по-голяма от Бора Бора, но доста приятелски остров.Той е  фантастична комбинация от пълна с палми брегова линия и скалисти зелени върхове, с тропически гори, пълни с туристически пътеки. За върховни VIP прежвявания на недокоснат тропически остров, Tetiaroa е точното място . Най-отдалеченото място във Френска Полинезия може да се похвали буквално с безупречен бял пясък и някога е бил частен атол на Марлон Брандо. Неговият едноименен хотел е тук - задвижван от устойчиви ресурси, включително кокосово масло и слънчева енергия, наскоро беше представен в серията Amazing Hotels на BBC и е невероятно място за бягство за богати  потребители.

Къде е Френска Полинезия?

Ще намерите тази разпръсната колекция от острови и атоли в южната част на Тихия океан, на около 5000 мили източно от Австралия. Състои се от пет отделни групи острови; островите на обществото са най-отдалечени на запад и съдържат Таити, Бора Бора, Муреа и Тетиароа. Френска Полинезия е на около половината път между Калифорния и Сидни и на осем часа полет от последния. Можете да стигнете до Таити от Великобритания за около 22-24 часа с едно спиране в Лос Анджелис; вътрешните полети до Бора Бора, Муреа и Тетиароа заминават от Таити.

Престой и круиз

 Ваканцията за престой и круиз е фантастичен начин да видите много от островите на Френска Полинезия само с едно посещение. Освен че включват нощувка на световноизвестния райски остров Бора Бора, те притежават и малък частен остров Моту Махана, където можете да прекарате цял ден, наслаждавайки се на атмосферата на тропическия остров.Прекъснете престоя си във  Френска Полинезия с няколко дни в Лос Анджелис и дори добавете една или две нощи в хотел на плажа на Таити, откъдето тръгва круизът.

Къде да отидете във Френска Полинезия? 

Навсякъде във Френска Полинезия има изчезнала островна атмосфера, както никъде другаде на Земята, и тук има изненадващо разнообразие. Може да се разхождате из недокоснати тропически гори до високи огледални точки на остров в Муреа; да се гмуркате  заедно с костенурки под водата или да прекарате време на  джет в Таити; практикуване на плажна полинезийска музика и танци на ексклузивния атол Тетиароа; или да се потопите в блестяща лагуна директно от Вашата частна тераса за слънчеви бани в Бора Бора. И четирите острова са пленителни, спокойни и луксозни.