Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Еквадор и Галапагоски острови

 Открийте оживени градове и непокътнати острови

Еквадор и Галапагос може да са едни от най-малките страни в Южна Америка, но  компенсира с красивите пейзажи, колониалните градове, гениалните култури и разбира се дивата природа. Обхващайки  екватора - за който страната е кръстена - континенталната част се състои от амазонски тропически гори,  планини, осеяни с живи села и градове на Андите и тропически крайбрежни равнини, докато на 620 мили от брега са известните Галапагоски острови.
 

Почивки в Еквадор и Галапагос - идеални за ...
-Малкият исторически град в Андала Отавало е мястото, където ще намерите един от най-известните занаятчийски пазари в Южна Америка
-Някои от най-добрите примери за колониални селища могат да бъдат намерени в градовете Кито и Куенка, включени в списъка на ЮНЕСКО
-Галапагоските острови предлагат драматични вулканични пейзажи и изобилие от ендемични диви животни
-Андийските планински облачни гори са дом на над 500 вида птици
-Заемащи  почти половината от континенталния Еквадор, тропическите гори на Амазонка са мечта на  всекиж авантюрист
 
 
 
Акценти - Еквадор и Галапагос
Впечатляващият „Стар град“ на столицата на Еквадор Кито е лабиринт от калдъръмени улички, пълен с колониални къщи и барокови църкви. Облачната гора на Миндо е омагьосващо буен пейзаж, пълен с ароматни орхидеи, блестящи пеперуди и над 500 вида птици. Уникалният Санта Круз в Галапагос е най-доброто място за разглеждане на величествената гигантска костенурка, която живее на островите от милион години.
 
Основните неща
Еквадорците имат спокойна нагласа относно точността и ако сте поканени в нечий дом, никога не трябва да пристигате навреме - приемливо е 30-45 минути закъснение. Ако не искате чашата ви да се долива, оставете я една четвърт пълна. Символът „ОК“ (когато правите кръг с палеца и показалеца) се счита за обиден.
 
 
Отличителната шапка на Панама всъщност е еквадорски износ. В средата на 19 век търговци от Еквадор пътуват до процъфтяващия Панамски провлак, за да продадат ръчно тъканите си сламени шапки. Така хората вярвали, че са от панамски произход. Това погрешно схващане беше допълнително подхранвано от снимки на президента Рузвелт, известен с панамска шапка по време на строителството на Панамския канал.