Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Хонг Конг

 Ултрамодерен град на пристанището, подкрепен от хълмове, който обхваща уникалното му наследство, традиции и атмосфера на изток-запад.

Хонконг е известен със своята очарователна хармония между старо и ново, изток и запад. С 5000 години китайски традиции, 150 години британско колониално влияние и безгранична енергия за бъдещето, това е наистина уникален град, който непрекъснато се променя - така че дори това да не е първото ви посещение, със сигурност ще намерите нещо ново и вълнуващо.
 
Хонконгски ваканции  - идеални за ...
-Пазарувайте, докато не се отбиете в Цим Ша Цуй в Коулун
-Вземете Star Ferry през пристанището за невероятни гледки
-Опитайте малко Yum Cha и цял куп други невероятни местни специалитети
-Това е чудесна добавка към всеки маршрут за Далечния изток и само няколко нощи могат да бъдат достатъчни
-Красотата и историята на новите територии''
 
 
Хонг Конг - акценти
Когато хората си представят Хонконг с неговия впечатляващ силует, доминиран от блестящите стъкла на извисяващи се сгради, подкрепени от зелени върхове, най-вероятно те виждат остров Хонконг. Дом на икономическия, историческия и политическия център, това е сърцето на града, където ще откриете търговското, развлекателното и търговското сърце на северния бряг на острова на южния бряг на дълбокото пристанище Виктория.
 
Градът също така действа като портал към останалата част от Далечния изток и Китай, с много круизни линии като круизи Azamara Club, включващи плавания, които тръгват от или пристигат в пристанището. След няколко дни проучване на града ще бъдете готови да тръгнете за екзотични нови брегове в целия този красив регион.
 
Почудете се на комбинацията от изкуствени и природни пейзажи от връх Виктория над централния район на остров Хонконг, с изглед към улиците, небостъргачите, пристанището и полуостров Коулун отдолу. Разходете се из неоновия град и се насладете на множество специфични деликатеси, като настъргани медузи или змийска супа, преди да се запишете за сесия тай-чи на разсъмване.
 
За гледка към града от морското равнище вземете звездния ферибот между остров Хонконг и Коулун и след слизане разгледайте търговската мека на Цим Ша Цуй, включително търговския център Harbour City. Градският парк Kowloon Walled някога е бил мястото на военната станция на династията Цин, която се е превърнала в голям разтегнат град през 20-ти век. В началото на 90-те години хаотичните сгради бяха разрушени и заменени с парк, където и до днес все още можете да видите редица структури и реликви от града, както и красивата градина на династията Цин.
 
За плажове, традиционни пазари и спокойни кафенета се отправете към южното крайбрежие на острова. За сериозните купувачи няма съперник на огромните молове и сергии, които се нареждат по улиците на полуостров Коулун, който образува северния бряг на пристанище Виктория, с лице към остров Хонконг. Разгледайте улиците на Цим Ша Цуй, известен с магазините от висок клас, разтегнатите търговски комплекси и уличните търговци, които се занимават с износ на стоки.
 
Хонконг - добре да се знае
 
 
Какво да се прави? 
 
Ако можете да се откъснете от пазаруването и храненето, Хонконг разполага и с много други преживявания. Едно от най-популярните е пътуването с  ферибот от остров Хонконг до Коулун, носталгично пътуване с добра стойност, което е истинско задължително. Ако искате почивка от бизнеса на градския живот, се отправете към отдалечените острови, известни със своите пешеходни преходи и плажове. Хонконг също има собствен Дисниленд, което го прави идеална дестинация, ако пътувате с деца.
 
Опознаване
 
Карта Octopus, карта, подобна на картата Oyster в Лондон, е от съществено значение, ако планирате да разгледате града с градския транспорт. Картите могат да бъдат закупени или на летището, или от една от станциите на масовия транзитен железопътен транспорт (MTR). След като имате вашата карта, тя може да бъде допълнена или в MTR станции, или в избрани магазини и те също могат да бъдат използвани за закупуване на неща като храна и кафе в различни вериги магазини. Самият MTR е чист, бърз и безопасен, с климатик през лятото и мобилен сигнал през цялото време.
 
Бакшиш 
Обикновено към сметката се добавя такса за обслужване от 10%. Ако услугата е била добра, добавете малко допълнително. Бакшиш за пиколо - 1US $ за 2 чанти. Таксиметровите шофьори очакват поне 10%.


Пазаруване в Хонг Конг
Най-добрата покупка е облеклото - шивачите могат да направят нещо за 24 часа, но колкото по-дълго им дадете, толкова по-качествена е работата. Разгледайте изгодни дрехи във фабричните магазини, китайските магазини и пазари и дизайнерските етикети в магазините за висша мода. 
 
 
Хран и  напитки 
Хонг Конг е „Великата световна столица за хранене“, където ще откриете невероятна гама от азиатски и западни кухни от кантонски и сечуански до френски, италиански и дори McDonalds. Очевидно, ако трябва да се храните три пъти на ден, седем дни в седмицата, ще отнеме около пет години, за да опитате всеки ресторант.