Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Индия

 
Плажове, оградени от Индийския океан, забързани, но хипнотизиращи градове, покрити с мрамор дворци и кокосова брегова линия на Кералa,екскурзиите до  Индия са празник за сетивата. Само тук можете да срещнете любопитния поглед на крава, пътя на Вашето диво пътуване с рикша в Делхи. Има онази спираща дъха първа гледка на розовия град Джайпур и невероятна гледка към изгрева на Тадж Махал. Индия е  всеобхватна - от една страна виждате уличната  храна в Мумбай, от друга - гастрономически празник в Удайпур; един ден какофония от оживени  пазари, индуски храмове и свещени статуи, друг успокоен следобед, обикалящ кераланските води. Представете си царствени хотели, облечени в хладен мрамор, градове, построени от императори на Моголи, неоткрити селски кътчета, където можете да споделите чаша чай с местните жители и забързаните, но блестящи градове на Раджастан. Избраните от нас почивки в Индия ще Ви отведат на пътешествие с културно богатство от смели и красиви гледки.  
 
 
Ваканции в Индия - идеални за ...
-Изпитайте духовната страна на Индия на брега на река Ганг във Варанаси или градът на храмовете Мадурай.
-Потърсете азиатски слонове, бенгалски тигри и други видове диви животни в националните паркове на Индия
-Естествените ландшафти варират от Хималаите на север до плажовете на Гоа и Ковалам и завесите на Керала на юг. Златният триъгълник - един от най-добрите  маршрути в света - обхваща най-посещаваните градове в Индия -Делхи, Джайпур и Агра 
 
 
Индия- акценти
Налице е игривата природа в хълмовете Аравали, избелелите от слънцето плажове в Гоа и успокояващите пясъчни дюни в пустинята Тар. Луксозните хотели с изглед към Тадж Махал,  залез и във Варанаси - за който се казва, че е най-старият населен град на Земята ,Ганг , който е основната точка на всеки посетител,в Индия щеизпитате палитра от емоции.  Ако има един град, в който да се влюбите, това е покритият с мрамор Удайпур. На бреговете на кристално чисто езеро Пичола се разкрива богата страна на Индия, докато плавате покрай блестящите дворци от епохата Раджпут. Индия е една от любимите ни страни за туристически ваканции и ако сте за първи път посетител, обиколката на Златния триъгълник е чудесен начин да видите богатото разнообразие от култури, с които страната е известна.

Къде е Индия?

Индия е в южна централна Азия, заобиколена от Арабско море, Индийския океан и Бенгалския залив. Граничеща с Пакистан, Непал, Бутан, Китай, Бирма и Бангладеш, Индия е седмата по големина държава в света. Столицата е Ню Делхи и има разнообразен пейзаж от брегова линия, плажове, джунгла и планини.

Опознаване

В по-големите градове най-удобният начин за придвижване е с рикша,такси или частна кола. В рикшите е доста топло и возенето може да е неравно , но предлагат фантастично автентично изживяване. Общественият транспорт е чест и достъпен. В Северна Индия пътувайте с удобни автомобили по новопостроени магистрали и се оглеждайте за червените BEST автобуси в Мумбай. Директните вътрешни полети се извършват ежедневно до повечето национални градове, което улеснява бързото придвижване от едно място до друго. Ако предпочитате да пътувате с железопътен транспорт, ежедневните влакове Shatabdi могат да се използват за пътуване между най-важните дестинации.


Пазаруване

 Очаквайте да се върнете с шалове и множество ръчно тъкани неща, тъй като тези занаяти са на почит тук. Напълно нормално е да се пазарите на пазарите или базарите. Производителите на кожи, тъкачи и бижутери от Джайпур съществуват от края на 1700-те, така че не е чудно, че е известен като едно от най-добрите места за пазаруване в света. Интериорните дизайнери се събират тук за дървени мебели, копринени тъкани, кожени сандали, изящни бижута и красиви антични лехерии (традиционна боя за вратовръзка). Пазарувайте изискан мрамор в Агра и чай както в Дарджилинг, така и в Муннар.
 
Хранене
 
Вкусно сло ястия се различават по вкус в зависимост от региона. Бъдете готови вкусовите ви рецептори да изтръпнат в държава, в която къри изобщо няма вкус като у дома. Намерете свежи стриди, потопени в кокосов крем на плажовете на Гоа, улична храна в класически стил като vada pav (пържен картоф, увит в хляб и лют червен пипер) на пазарите в Мумбай и сложни дегустационни менюта в големите хотели на Джайпур. Местните ястия са завързани с подправки, включително лют пипер, шушулки кардамон, кимион, куркума и джинджифил. Южна Индия използва повече кокосово масло, а Северна Индия предпочита богатия хляб от Наан и бириани. В Керала мидите и раците се изваждат пресни от морето и се приготвят с вкусни подправки. Винаги не забравяйте да пиете бутилирана вода и никаква чешмяна вода или лед.
 
Индия -добре да се знае
 
-Такса за обслужване от 7-10% обикновено се добавя към сметката ви. За портиерите в хотелите се препоръчват 20-50 рупии
- Широките, леки, удобни дрехи от естествени влакна като памук са идеални за горещото лято в Индия.  Зимите могат да бъдат студени - особено на север - така че не забравяйте да опаковате топли дрехи като дънки, пуловери.За пътуване през сезона на мусоните (юли-септември) е препоръчително имате чадър
-Пътуващите трябва да се обличат консервативно, докато посещават религиозни места и винаги да свалят обувките си, преди да влязат в храмовете и джамиите.От посетителите често се изисква да покриват главите си, а жените да покриват раменете си и да носят поли и панталони, които падат под коленете.
 
Къде да отидем в Индия?

Преминете от наблюдаване на  бенгалски тигри, качване на планински влак Дарджилинг и плаване по каналите на жизнената кръв на Керала до преследване на слънчеви лъчи през Златния град на Джайсалмер.Повечето посетители започват в градската, архитектурна столица  Делхи,  красотата и историята на Северна Индия. Насладете се на луксозни палатки в индийските резервати за диви животни,  магическите улички на Синия град Джодпур и се събудете рано за изгрев в Тадж Махал. Селските райони обещават вкус на автентичен индийски живот.Мумбай в Централна Индия носи неизбежни свещени пещери и обиколки на града в Боливуд, докато спокойните плажове на Гоа са съвсем нова атмосфера.Върхът на духовността е достигнат в Хималаите.