Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Израел

Наред с очарователната си религиозна история, Израел се отличава  в космополитни градове, хълмове, многоцветни каньони и целогодишни слънчеви плажове.
Със свещени места и свещени истории, които се стичат от древните му пейзажи, повечето пътници се стичат в Израел, за да се разходят из страниците на историята. Но с брегова ивица, граничеща със Средиземно море, Червено море, Мъртво море и Галилейско море, както и либерални и оживени градове, в тази красива земя има нещо повече, отколкото първо изглежда на пръв поглед. Тук можете да плавате в солените води на Мъртво море, да се разхождате през разноцветни стени, подобни на вълни в Червения каньон, и да купонясвате  в Тел Авив - всичко това в държава около размерите на Уелс.
 
Акценти на  ваканциите в Израел
Космополтиният Тел Авив е еклектична комбинация от криволичещи каменни пътеки, сгради на Bauhaus и оживени средиземноморски плажове. Акцентите  включват Стария град на Яфа, който е съкровищница на историческата архитектура, и Белият град - обект на световното наследство на ЮНЕСКО с най-голямата колекция от сгради в Баухаус в света.
 
Йерусалим е един от най-легендарните градове на Земята, гъмжещ от приказки с библейски размери на места като Гетсиманската градина, Ценакула в гробницата на цар Давид, Западната стена и Виа Долороза.
 
Отвъд израелските градове се намират неговите морски курорти. Средиземноморското крайбрежие на Израел се простира на 170 мили - идеално за попиване на 300-годишните слънчеви дни в страната. Между северното течение на Червено море и планината Ейлат се намира оживеният плажен курорт Ейлат - любим сред водолази, шнорхели и търсачи на слънце.
 
Галилейското море е специално място, където се казва, че Исус е живял и е преподавал някои от най-известните си проповеди. И тогава има най-известното природно чудо в Израел: Мъртво море. Този басейн със сериозно солена вода в пустинята Негев е толкова солен, че никой видим организъм не може да живее в него и неговите кристали сол правят най-добрата естествена сесия за глезене.