Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Ямайка

 Открийте остров с плажове с бял пясък, ром и реге

 

Меки плажове с бял пясък, блестящи води и най-добрата атмосфера на спокойствие, Ямайка е  чудесен избор за тези, които търсят страхотна компания, вкусна храна и перфектни гледки. От спиращи дъха изгреви и залези в Негрил до световноизвестни водопади в Очо Риос, можете да правите колкото искате или толкова малко на този безгрижен остров.
 
Ваканции  на Ямайка - идеални за ...
-Плажовете и лагуните - особено легендарният плаж Седем мили на острова на Негрил, където Ви очакват топли води и девствени плажове.
-Перфектен за плуване и гмуркане с шнорхел
-Спокойната култура и завладяваща история на Ямайка - ром, реге и призрачни приказки за пирати. Посещението на гробницата на Боб Марли, родното място и семейния дом в Nine Mile е задължително
-Спиращи дъха залези на морския курорт Негрил, където нюанси на розово, оранжево, кобалт и зеленика танцуват и се сблъскват, преди да се потопят под хоризонта
-Изумителни природни пейзажи като прохладните върхове на Сините планини; световноизвестните водопади Dunn’s River и миля след миля от буйни тръстикови полета
-Изследвайте изобилието от екзотична дива природа като тропически птици в джунглата; делфини, костенурки, китове в океана и ламантини в океана.
 
 
Акценти от ваканциите  в Ямайка
-С влиятелна култура с дългогодишна връзка с африканските си корени, която обхваща континентите, Ямайка е малък остров, който надвишава теглото си; със световноизвестни звезди на кухнята, музиката и спорта е трудно да се пренебрегне тази необикновена карибска нация. Когато добавите тази завладяваща култура към природните чудеса на острова, които включват плажове с бял пясък, зелени склонове на планини и водопади, получавате незабравима дестинация за почивка.
 
-Вторият град на Ямайка, след столицата Кингстън, е туристическата столица на острова Монтего Бей, която е галено наречена MoBay от своите гостоприемни * жители. Някога пристанище, където корабите, пътуващи за Великобритания, са били заредени със запаси от захар, сега Монтего Бей е оживен град, ограден от заливи с талково-бели пясъци и блестящите води на морския парк Монтего Бей. От оживената основна ивица на Глостър Авеню, облицована с барове, ресторанти, щандове за хранителни стоки и магазини до великолепните плантационни къщи, които ви отвеждат обратно в колониалните времена от древността, в града и околностите му има много атракции и дейности.
 
-Разположен в „градинската енория“ на Сейнт Ан на северното крайбрежие на Ямайка е курортният град Очос Риос. Името произлиза от корупцията на испанския „Las Chorreras“, което в превод означава „водопадите“, без съмнение се отнася до близките водопади Дънс Ривър. Тази красива забележителност и бижуто в короната на Ямайка е популярно място, привличащо посетителите, които идват да се изкачват по терасовидните каменни стъпала, докато водата се спуска надолу и плуват в освежаващите басейни, които седят в оцветена сянка. Самият град може да се похвали с широк залив с бял пясък, заобиколен от кристално чисти води, които са домакин на множество оживени морски животни. Допълнителни райски заливи са разположени на изток от Очос Риос и са подкрепени от няколко от любимите ни курорти, като всеобхватните сандали Grand Riviera и романтичните острови Couples Tower Isle.
 
-Възхитителният плаж Негрил често се оказва в престижни списъци, които го обявяват за един от най-добрите плажове в света. Курортният град може да се похвали със спокойна атмосфера, поразителни скали, от които скачат смели души, лазурно сини морета и стабилен ритъм на живот, който се поддава идеално на бягство от плажа на Карибите. Залезите, които могат да се видят от плажа и скалите на Негрил, са легендарни и след като тъмнината надделее, градът и плажът оживяват с националните ритми.
 
 
 
 
 
Храна
• Местната кухня е доста пикантна и включва много риба - националното ястие е солена риба и аки.
• Туристическите курорти са осеяни с международни ресторанти за по-малко приключенските.
• Свинското месо, говеждото и пилешкото месо също са популярни - месото се пипер и пуши над пиментово дърво.
 
Пийте
• Придържайте се към бутилирана вода.