Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Япония

 Опияняваща страна на контрасти със зашеметяващи пейзажи, завладяваща история и вековни традиции

Уникалната култура на Япония и стряскащите контрасти я правят завладяваща дестинация за почивка. От модерната, високотехнологична столица на Токио, с нейните футуристични неонови улици, ресторанти със звезди на Мишлен и странна поп култура, до вечните традиции, вълнуващи квартали на гейши и красиви храмови градини на древния имперски град Киото; спокойната красота на японските Алпи и преследващата история на Хирошима, тази богата страна предлага изобилие от оживени градове, културни съкровища и природна красота.

Японски ваканции  - идеални за ...
 
-Многобройните древни храмове, светилища и традиционни квартали на гейши в Япония предлагат очарователен поглед към богатата история и наследство на страната
-Посетете в края на март или началото на април, за да се насладите на славния сезон на черешовия цвят
-През есента вижте дърветата клен и гинко  в обагрени цветове 
 
 
 
 
Японски ваканции акценти
 
Токио
Високотехнологичният мегаполис на съвременната японска столица Токио е град на чиста енергия и жизненост. Като един от най-мислещите градове в света, Токио е мечта за любителите на приспособленията, а проблясващите неонови светлини, иновативни известия и конвенции за роботи карат този очарователен град да се почувства, сякаш сте влезли в научно-фантастичен филм. Шантав и прекрасен в еднаква степен, Токио е дом на аниме, странна мода, денонощни караоке барове и повече ресторанти със звезди на Мишлен от всеки друг град в света. Той също така има изненадващи джобове на зеническо спокойствие с красиви градини, скрити храмове, езера, плажове и горещи извори в и около града.
 
Планината Фуджи
От Токио се насочете на югозапад към заснежената планина Фуджи, почит към възвишената красота на Япония. Извисява се на 12 388 фута, това е най-високата планина в Япония и дори може да се види от Токио в ясен ден. Почитан като една от японските „Три свещени планини“, той привлича хиляди поклонници всяко лято, които се отправят към свещената му среща на върха.
 
 
 
Киото
Японският „град с 10 000 светилища“ предлага ярък контраст с високотехнологичния Токио. Този зашеметяващ имперски град е Япония на вашето въображение с перфектни картини храмове, традиционни дървени къщи, цветни гейши и спокойни дзен градини. Разходете се по вълнуващите улици на района на гейшите в Гион, за да откриете традиционни чаени къщи и търговски къщи. В замъка Ниджо се опитвайте леко да стъпвате по „славеевия под“, който е предназначен да предупреди жителите за присъствието на нарушител. Киото е известен и със своята богата история, рисуване на дървени блокове и отлични вегетариански ресторанти, предлагащи шоджин риори или дзен будистка храмова кухня.
 
 
Хирошима
Въпреки трагичното си минало Хирошима се появи от тъмния облак на опустошителната ядрена бомбардировка от 1945 г. като оживен и процъфтяващ град, който може да се похвали с облицовани с дървета булеварди, фантастични музеи, исторически паметници, очарователни градини и отлична кухня. Возете една от последните останали трамвайни системи в Япония до Мемориалния парк и музея на мира, за да научите за трагичната история на Хирошима; или вземете пикник в спокойната градина Shukkeien, типична японска градина с езеро, изпълнено с кои, красиво озеленяване и традиционни чаени къщи. Градът е и портал към живописния остров Мияджима, островът на светилищата, който е известен дом на поразителното светилище Ицукушима от 12-ти век.
 
Осака
Вторият по големина град в Япония е оживеният акваполис, често наричан „Източната Венеция“, поради многобройните си канали и речни канали. Осака е известен още като „градът на гастронома“ и „стомахът на Япония“ и приема статута си на град, обичащ храната, с множество ресторанти и сергии за хранене и в подземния си лабиринт от търговски центрове.
 
Нара
Като крайна дестинация по известния Път на коприната, Нара възприема влияния от богатство от различни култури и е истинско хранилище на културни и исторически съкровища, включително някои от най-старите храмове в страната. Очарователният град може лесно да бъде изследван за един ден.
 
Японски Алпи
Тази драматична поредица от планини разполовява главния остров Хоншу и е домакин на няколко горещи извора, известни на място като онсен. Този регион осигурява спокоен контраст след опознаването на оживените градове, а пътуването през Алпите е празник за очите, тъй като грандиозната планинска и долинна природа се разминава. Очарователните планински градове като Мацумото, Каназава и Такаяма предлагат интригуваща представа за някои от по-малко посещаваните части на Япония.