Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Малайзия

 Малайзия е нация, определена от колоритните си култури, интериора на гъстата джунгла, невероятната дива природа и плажовете извън този свят

Ефектно разнообразна нация, където модерното се съчетава с традиционното, привлекателността на Малайзия се крие във вълнуващото съчетание на култура, кухня и природна красота. От градския мегаполис на космополитния Куала Лумпур до селските села и чаените плантации, великолепните плажове и тропическите гори, изобилстващи от дива природа, наистина можете да изпитате най-доброто от разнообразието на Азия тук. От другата страна на Южнокитайско море, малайзийският Борнео ще ви изкуши допълнително с богатите си екваториални дъждовни гори, пълни с орангутани жунгли, старинни племенни села и топли и приветливи местни жители.
 
 
 
Ваканции  в Малайзия - идеални за ...
-Малайзийският Борнео предлага уникална дива природа, приключенски дейности и уникални морски курорти
-Столицата Куала Лумпур действа като перфектната спирка до дестинации по-далеч
-Хълмовете са дом на плантации за чай и ферми
-Пълно уединение и лукс са на разположение в националните плажни убежища, включително частния островен курорт Пангкор Лаут
-Смесицата от индуски храмове, будистки статуи, колониална архитектура и морски курорти на Пенанг
 
 
Малайзия -акценти
Малайзия е интригуваща комбинация от старо и ново, примамваща своите посетители с оживени градове, идилични островни бягства и диви залесени пейзажи. Съставен от 13 държави и три федерални територии, Малайзия е топилна култура с малайци, китайци, индийци и европейци, живеещи в хармония с местни групи на целия полуостров и островите на Малайския архипелаг.
 
Представете си Малайзия и за повечето тя ще бъде определена от нейните прекрасни буйни гори и интериор на джунглата. С невероятно биоразнообразие горите на Малайзия са домакин на изключително разнообразие от диви животни, докато океаните му са богати на коралови рифове и екзотичен морски живот. В цяла Малайзия ще откриете спокойни плажове и уединени скривалища, които хипнотизират с красивите си места. Открийте  палми на островите на западното крайбрежие; удивете се на пресечените дълги плажове на непокътнатото източно крайбрежие на Малайзия; изследвайте подводния морски живот около островите Тиоман; или се насочете към недокоснатите тропически гори на уединения частен остров Пангкор Лаут.
 
Къде е Малайзия?
Малайзия е държава от два региона: полуостровна Малайзия и малайзийско Борнео, разделени от Южнокитайско море в Югоизточна Азия. Той споделя сухопътни граници с Тайланд, Бруней и Индонезия. 
 
Борнео
Една от най-добрите дестинации за дивата природа в света, малайзийският Борнео е мечта за всеки любител на натуралистите или дивата природа.  Тези с приключенски дух могат да се изкачат до върха на връх Кинабалу в безстрашна експедиция, докато любителите на дивата природа могат да зърнат застрашен орангутан  и зелени морски костенурки в Южнокитайско море. Ако всичко това звучи малко напрегнато, тогава какво ще кажете да се отпуснете на един от непокътнатите плажове на Борнео или да се отдадете на спа-процедура. 
 
Куала Лумпур
Някога само малък китайски град за добив на калай, Куала Лумпур се превърна в основен азиатски град на 21-ви век и популярна дестинация за междинни кацания при пътуване до и от екзотичните плажни дестинации в Малайзия. Уникален столичен град, доминиран от емблематични небостъргачи и изискани търговски центрове, които седят щастливо до мавритански сгради, колониална архитектура и по-традиционни улични пазари, Куала Лумпур е град, който се изявява изящно в съвременния свят, като същевременно се придържа към своите дългогодишни традиции и древни култури.
 
Лангкауи
Удивително красивият архипелаг Лангкауи се състои от 99 острова, разположени край западното крайбрежие на континентална Малайзия. Благословен с  рибарски селища, плажове с чист бял пясък и буйна растителност в джунглата, ще се озовете сред чисти, спокойни води с възможност да се отпуснете в пълно спокойствие или да се отправите към място за спонтанно изследване на тропическите гори. Прекарайте време в релакс в луксозни спа курорти или се отдайте на  гмуркане в богатите на корали води. 
 
Пенанг
Популярният остров Пенанг е богат на възможности за разглеждане на забележителности от индуски храмове, будистки статуи и колониален живот в столицата Джордж Таун, до изискан лукс, осигурен от хотелите, облицоващи известния плаж Бату Ферингхи. George Town, историческият център, включен в списъка на ЮНЕСКО, е особено подходящ за храна; вечеряйте с отлична регионална кухня, включително великолепни морски дарове, в местни ресторанти или от многобройните сергии на оживения нощен пазар.
 
Гмуркане 
С невероятно крайбрежие през полуостров и Борнео, Малайзия предлага някои от най-добрите места за гмуркане в  Югоизточна Азия. Остров Тиоман е един от най-добрите райони за гмуркане с шнорхел; от югоизточната страна на полуостровния континент ще откриете висока концентрация на цветни коралови рифове и много възнаграждаващо разнообразие от морски живот. В рамките на морския парк Terenngganu остров Tenggol е друг морски акцент, известен с красивите си плажове с бял пясък и недокоснатите коралови градини. Има над 20 различни места за гмуркане, които да разгледате из острова, предлагайки ви някои от най-невероятните подводни проучвания; гъмжещ от екзотичен морски живот, наблюденията на морски костенурки, рифови акули, гърбави папагали .