Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Мозамбик

Приключенията извън типичните  туристическите места привличат в Мозамбик, където пясъци с палми , национални паркове, мореплавателни традиции и богата култура се комбинират, за да създадат един от най-интересните и загадъчни в държави в Африка .

 

Мозамбик-акценти

Мапуто е столицата на южното крайбрежие на Мозамбик; привлекателен пристанищен град с избледняло величие с класически сгради в средиземноморски стил (страната придоби независимост от Португалия през 1975 г.) на широки, с палми алеи, разположени до колониални хотели, бетонни жилищни блокове, цветни пазари с подправки и шикозни кафенета. Това е най-развитата област на страната, но с това идва завладяваща представа за нейната история и съвременен живот. Въпреки че в Мапуто има космополитна атмосфера, основните му забележителности са колониалните сгради - Централната жп гара на Мапуто е задължителна. Разгледайте крепостта Мапуто (Fortaleza da Nossa Senhora da Conceição), която датира от 1787 г. и се насочете към площада на Независимостта (Praça da Independência), за да видите неокласическото кметство, Желязната къща (Casa do Ferro) и катедралата на Нашата Дама от Непорочното зачатие (Catedral de Nossa Senhora da Imaculada Conceição). Maputo предлага чудесно въведение в Мозамбик. Дълго предпочитан от южноафриканците като тяхно тайно плажно бягство , благодарение на директните полети от Йоханесбург и националния парк Крюгер, ще намерите  бутикови хижи (не лъскави или ефектни, но прекрасно селски и автентични), ослепителни бели пясъци и богати на минерали води, обитавани от обилен морски живот. Ако имате късмет, може да забележите редки дюгони. Източно от столицата и достигнато с едночасово пътуване с моторна лодка, полуостров Мачангуло е уединена зона от гори с пясъчни дюни и почти пусти златни плажове. Като алтернатива, кратък полет от Йоханесбург или Национален парк Крюгер ще ви отведе до Виланкулос. Този малък плажен град е много обичан със своето крайбрежно очарование, пясъчни плажове и водни спортове. Виланкулос е и портал към един от акцентите на Мозамбик - архипелагът Базаруто, блестящ клъстер от тропически острови и завихряния на пясъчната ивица. Мозамбик е една от любимите ни дестинации за побратимяване с Южна Африка. Директен полет може да ви отведе от Йоханесбург до Виланкулос за два часа и от Крюгер за малко повече от час, за да можете да се отправите на сутрешно шофиране и да пристигнете навреме, за да наблюдавате залеза над океана.

Разгледайте селските плажове на Мозамбик, колониалната столица и националните паркове със свое собствено темпо с индивидуална обиколка.   Дом на пясъци с палми, бутикови хижи и богата смесица  от култури, обиколката на Мозамбик е мечта за всеки, който обича приключенията с доза африкански лукс. Нашите независими обиколки съчетават природни чудеса, класическо сафари и релаксиращ престой на плажа в селски хижи или красиви хотели, където гмуркането с шнорхел е единственото нещо във вашия списък със задължения. Можете да посетите богати национални паркове или да отделите малко време за разходка из историческата колониална столица Мапуто  и ​​очарователни малки плажни градчета по непокътнатото крайбрежие на Мозамбик. Независимо дали ще спрете като част от по-обстойната  обиколка  или планирате да останете тук по-дълго, нашите индивидуални маршрути са фантастично въведение в някои от най-важните акценти в страната.