Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Непал

 
Открийте великолепните Хималаи

Притиснат между Тибет на север и Индия на юг, сравнително малката държава в Непал със сигурност си заслужава посещението. Тук ще намерите по-голямата част от най-високите планини на земята, редки видове диви животни и вероятно от най-голямо значение, някои от най-приятелските хора в света. При пристигането столицата Катманду определено прави впечатление със своите хаотични и прашни улици и просто изчакайте да се отправите от града, било то в низините или планините - тази държава е като никъде, където досега не сте били.

Непалски ваканции-идеални за... 

Домът на връх Еверест - най-добре се вижда при живописен планински полет от столицата Катманду.Потърсете редки видове диви животни, включително   бенгалски тигър и азиатски носорог в националния парк Читван.Другите древни кралски градове в долината на Катманду - Патан и Бхактапур - за идеални за едно перфектно еднодневно пътуване.

 

Непал-акценти

Обграден от зелените хълмове и на кръстовището на два древни търговски маршрута се намира Катманду, жизнената и хаотична столица на Непал. Градът е дом на множество красиви храмове, площади и кралски дворци, дотолкова, че цялата долина на Катманду е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. От туристическите улици и магазини на Тамел до свещения будистки храм на Суамбхунатх, градът изненадва, вълнува и пленява. Портал към върховете и долините на планинската верига Анапурна, Покхара е разположен на брега на езерото Фева. Състоящ се от туристическата мека на Lakeside и традиционния Стар град, Pokhara може да се похвали с изключителна гледка към върховете на Анапурна и свещената рибена опашка с форма на Machhapuchhre. Първият национален парк на Непал е създаден през 1973 г. и се намира в плодородните равнини в южния централен регион Терай на Непал, обширен регион на субтропическите низини. Богат на флора и фауна, националният парк Chitwan е едно от последните убежища на застрашения бегалски тигър и дом на едно от последните популации на индийския носорог в Непал. Примерете традиционния непалски селски живот на час извън Катманду в град Дюлихел в Нюари, който може да се похвали с някои от най-вдъхновяващите гледки в подножието и извисяващите се върхове на североизточните Хималаи. Разположен по пътя на древен търговски път, свързващ Непал и Тибет, градът може да се похвали със сгради, които се отличават с красиви дърворезби, докато храмовете се нареждат по улиците и площадите му. В Стария град ще станете свидетели на прекрасни примери за исторически къщи на Newari по улиците без трафик (рядкост в Непал!), които понякога са обитавани от до двадесет членове на едно и също семейство.
Изживейте изгрева на слънцето, когато хвърля светлина и сянка върху подножието и планинските върхове на Хималайската верига Лангтанг и ако наистина имате късмет, може дори да зърнете върха на връх Еверест. Популярният град Нагаркот осигурява живописно спокойно отстъпление от шума и суетата на Катманду и се смята за едно от най-живописните места в страната. Разгледайте различните зелени на терасовидните полета, кацнали несигурно на околните хълмове, или се разходете по пътеките покрай очарователните селски непалски домове. Завършете деня си с прекрасен залез, тъй като светлината над планините отново се променя.
Масивът Анапурна е в уникалната планина Machhapuchhre с форма на рибена опашка и внушителния Annapurna I, един от само четиринадесетте върха, които са на над 8000 метра. Спиращи дъха гледки към върха се комбинират с бамбукови и рододендронови гори, традиционни села, терасовидни оризови насаждения, ревящи реки с разтопена вода и извисяващи се водопади, за да създадат един от най-поразителните фонове на земята. Цялата зона е под защитата на проекта за опазване на зоната на Анапурна, който служи за опазване на тази невероятна среда, подпомага устойчивия туризъм и подкрепя местните хора.

Застрашени животни, заснежени планини и завладяващи природни изживявания; самостоятелната обиколка на Непал е пълна с приключения.   Домът на връх Еверест, древният кралски град Катманду и застрашените диви животни като бенгалския тигър и индийския носорог, Непал е гарантирано богат на приключения и нашите  обиколки обхващат и трите. Пътувайки самостоятелно, но с индивидуален маршрут, изработен от нас, можете да разгледате Непал като част от по-голямо пътуване, включително Индия,заедно с Златния триъгълник, преди да пътувате на север до уникалния град Катманду и богатите на дивата природа равнини на Chitwan National Парк - но с лукса на кола и шофьор плюс местни англоговорящи екскурзоводи за разглеждане на забележителности.  При пътуване само в Непал можете да прекарате повече време, наслаждавайки се на тези дейности, плюс разходки в подножието на Анапурна, разходки с лодка по езерото Phewa в Покхара и още по-завладяващи преживявания.