Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Оман

 Сух аромат на кардамон,  подвижни пустинни дюни и офроуд разходки през планини; екскурзиите в Оман са изумително арабско приключение. Пригответе се за  нажежена мъгла над пустинните пясъци, вълнуващия зов за молитва, столица, изпълнена с кремаво оцветена архитектура и небе с цвят индиго , дом на най-ярките звезди. С настъпването на здрача светлината проблесва над най-красивите сгради на Оман - голямата джамия от мрамор и пясък, световноизвестната кралска опера и частната резиденция на двореца на султана. =

 
Животът тук е по-спокоен от други места в Близкия изток, пропит със стари арабски традиции и изпълнен с аромата на сандалово дърво и роза. Хотелите са извън този свят - екстравагантни минерални извори, басейни, заслужаващи списания, и чудесно обслужване - и че пейзажът ви дава истинско усещане за близкоизточните обичаи; суковете са пълни с подправки и кожа. Отпуснете се на възглавници, докато плавате с традиционна оманска лодка над водите на Персийския залив през тези омагьосващи фиорди Мусандам, открийте древни крепости и гробници в градовете Низва и Бахла и се пригответе за епично шофиране 4X4 в пустинята на бедуините.
 
 
Вканции  в Оман - идеални за ...

-Дом на огромни планини, драматични брегове и пустинни оазиси, можете да изживеете напълно разнообразни пейзажи в цялата страна
-Запазената древна архитектура на дворци и крепости превръщат Оман в интересна алтернативна дестинация за спиране на дълги разстояния до Дубай и Абу Даби
-С участъци до голяма степен на недокоснато крайбрежие и редица декадентски хотели, от които можете да избирате, Оман е отлична възможност за луксозно бягство
 
 
Оман е богата страна, където гостоприемството е изключително, традициите са ценени и наследството богато. Посетете Голямата джамия на Султан Кабус и Операта на Мускат, за да разгледате екзотичната ислямска архитектура и се насладете на пазарлък в Muttrah Souk, където ще намерите антики, текстил и злато. Ако искате да плувате сред коралови рифове и костенурки, походите из градове високо в планината и се разходете по златни плажове, където кокосовите и банановите плантации ограждат брега. Имате избор на крепости, като най-популярният е Низва, където можете да се изкачите до върха за фантастична гледка към града и да видите много гробници в стил кошер от бронзовата епоха.
 
Около Jebel Akhbar и Al Hajar по-смелите туристи могат да се справят с вертикални скални скали. Ако предпочитате да се гмуркате с шнорхел и да правите слънчеви бани, имате избор на плажове от Ал Курум в Мускат, един от най-красивите и популярни в Оман; и Bandar Jissah, курорт със златни пясъци, яркосини морета и кокосови и бананови плантации точно извън столицата. Плувайте дълбоко в тюркоазени води в подобни на тропически вади и се отправете в пустинята за спиращо дъха приключение на подвижни червени дюни. Голяма част от Оман е покрита с пустиня, известна като Празния квартал, докато Wahiba Sands, само на три часа път с кола от Мускат, разполага с дюни и арабски залези. Прекарайте деня далеч от града, изследвайки вълнообразни червени и бели дюни в 4x4 или изберете нощ под звездите в автентичен бедуински пустинен лагер.
 
Отделен от останалата част на Оман от Обединените арабски емирства, Musandam е идеален за тези, които търсят още повече приключения; скално катерене, каньонинг, туризъм, морски каяк и гмуркане. Като алтернатива, изберете по-спокойно изживяване с круиз на традиционен круиз около зашеметяващите Musandam khors (фиорди) и се опитайте да забележите делфините и спининговите делфини, които посещават тези води. Можете да стигнете до столицата Хасаб с полет от Мускат или по шосе от Обединените арабски емирства.
 


Къде е Оман?
 
На югоизточния край на Арабския полуостров Оман граничи с Обединените арабски емирства на северозапад. Полуостров Мусандам е ексклав, отделен от останалата част на Оман от Обединените арабски емирства, който се влива в Оманския залив и Персийския залив.
 
Опознаване
 
Наемането на кола е най-удобният начин за пътуване из Оман, тъй като общественият транспорт е ограничен. Маршрутът на кола и шофьор е най-добрият начин за опознаване на планинските села, вади (долини) и пустинни дюни. Предложените от нас маршрути включват опитен шофьор, който да се движи по стръмните планински пътища и да ви отведе в провинцията на Оман за просветна културна обиколка. Такситата се предлагат в Мускат - те са оранжеви и бели - но не се измерват, така че не забравяйте да коригирате цената, преди да влезете.
 
Пазаруване
 
В пищните молове в Мускат ще намерите както международни, така и улични марки, но истинското приключение се крие в пазаруването в традиционните сукове. Muttrah е най-известният от тях, изпълнен с лабиринт от малки алеи с щандове, в които се продава всичко - от бижута до дървени занаяти и арабски парфюми до декорирано украсен текстил. В Низва и Салала ще намерите и завладяващи сукове, като последният е известен със своя прочут тамян Джофари. И докато търговските центрове може да са пълни с добре познати марки, това са супермаркетите, които са най-важното, където можете да вземете йеменски мед, огромни буркани фурми, екзотични подправки и сандалови сапуни.
 
 
Розите цъфтят в планинските села, бедуин и скрити оазиси разкриват тюркоазени басейни; открийте всичко с нашите независими обиколки в Оман. Отседнете в необикновени хотели, посетете  Низва и крепоститe, включени в списъка на ЮНЕСКО, и завършете епично пътуване с нощ в луксозна бедуинска палатка за автентично арабско бягство.