Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Катар

 От слоеве ароматни подправки до изкуствени острови, открийте една от най-богатите страни в света -Катар.Първата Ви гледка към Доха ще бъде нейният  хоризонт с кули с витражи и цилиндрични шедьоври, както и изключителната гледка към залеза на Западен залив от Музея на ислямското изкуство. Катарските ваканции може да са по-скоро междинно кацане, отколкото престой, но този супер богат град на блясък, злато и перли е идеалният начин да се съчетае  пътуването.Опитайте хеликоптерната площадка в Шангри-Ла за невероятна гледка към града, изглед при залез на искрящите полумесеци и куполния покрив на държавната Голяма джамия и блестящ ресторант, украсен с хиляди малки ирански огледала в Souk Waqif. Екскурзиите  в Катар са причудлива смесица от старо и ново.

 

Акценти - Катар
 
Потопете се в пустинята на сафари 4X4 за едно вълнуващо приключение, посетете Музея на ислямското изкуство, за да откриете огромна колекция от калиграфия, текстил и бижута, датиращи от 9-ти век и да се изгубите в лабиринта от сергии в Souq WaqifTry сърфиране, каране на гребло и фолиране около Перлата-Катар; посещение на пищната държавна джамия и културното селище Катара; и за по-модерен поглед в Доха, карайте гондола по вътрешния канал на Villagio Mall с италиански тематика или пазарувайте в блестящия, облечен в мрамор мол Al Hazam.
 
Градските атмосфери идват под формата на Галерия Гараж, където международни художници представят своите творби ,  децата имат тематичен парк Angry Birds и Kidzania и за по-традиционния пясъчник с цвят на канела Souk Waqif е пълен с малки сергии по малки улички, където можете да вземете шафран, мед и чаени листа.
 
 
Къде е Катар?
 
В източната част на Арабия Катар е малък полуостров, наклонен към Персийския залив с Обединените арабски емирства и Оман на юг. Столицата Доха е център на Qatar Airways и има отлични връзки до дестинации по целия свят.  Комбинирайте междинно кацане в Доха с храмовете в Тайланд или лукса на Малдивите; или вижте повече Арабия с многоцентрови ваканции на Катар, включващи суровите планини в Оман.
 
Опознаване
 
Най-удобният начин за придвижване е с такси и са  относително евтини. Хотелите могат предварително да се обадят на таксита, а също така се предлагат и лимузини. Автобусна служба Karwa пътува по повечето градски маршрути и се движи на всеки 15-30 минути, а безплатната совалка West Bay ви отвежда от единия край на залива до другия.