Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

остров Реюнион

Поразителен вулканичен остров дълбоко в южната част на Индийския океан, създаден за приключения

Драматични вулканични върхове и пищна тропическа пустиня, с френска идентичност и богата смесица  от култури, красивият Ла Реюнион  е доста различен от съседите си. Всъщност това е по-скоро като славен умален Хавай или епичен фон от Джурасик парк в реалния живот. Все още има шанс да се отпуснете в крайбрежните хотели, но с толкова прекрасна природа, ще искате да излезете и да разгледате.
 
 
 
La Reunion ваканции  - идеални за ...
-Перфектният предварителен престой на плажна почивка в Мавриций, съчетаващ приключенски пейзаж с красиви плажове
-Полетите с хеликоптер са най-добрият начин да видите острова и да се възползвате максимално от зашеметяващия пейзаж, подобен на Джурасик
-От епични планински върхове до вулкани, каньони и каскадни водопади, пейзажите са просто зашеметяващи
-Активирайте се с туризъм, разходки и колоездене или направете пътуване 4x4.
 
 
Къде е La Réunion?
 
Този малък остров, който всъщност е регион на Франция, се намира в южната част на Индийския океан, на 435 мили на изток от Мадагаскар и на 124 мили на югозапад от Мавриций.
 
Крайбрежие
Ла Реюнион е далеч повече от дестинация за почивка на плажа, но плажовете тук са много приятни. Хотелите, които ние избрахме, са съсредоточени предимно в една зона на западното крайбрежие, около очарователните села St-Leu и St-Gilles-les-Bains. St-Leu има вулканичен плаж с черен пясък, типичен за острова, докато в популярния St-Gilles-les-Bains пясъкът е необичайно златист. В този район естествените лагуни, образувани от коралови рифове, осигуряват безопасни места за плуване, далеч от акулите, които обитават по-дълбоките води, създадени от вулканичния пейзаж. Не е разрешено да плувате извън тези зони. Всеки от нашите хотели е подходящ за проучване на останалата част на острова. На източното крайбрежие градовете отстъпват място на полета със захарна тръстика и ванилови плантации.
 
Вулкани и циркуси
40% от Ла Реюнион е обект на ЮНЕСКО за световно наследство, създаден за защита на здравия вулканичен интериор на острова. С височина 3070 метра, спящият вулкан Piton des Neiges е най-доминиращата характеристика на острова, забулена в тучна субтропична гора. Той обхваща по-голямата част от северозападната част на острова и предлага разнообразни забележителности и дейности на открито. Активният Piton de la Fournaise (2630 метра) е вторият най-активен вулкан в света. Разположен в югоизточния ъгъл на острова, това е най-популярната атракция на La Reunion. Следвайте горските пътеки, спирайте на различни гледни точки, за да видите каньоните и лунния пейзаж, да видите кратерното езеро и да вървите по потоци лава от предишни изригвания. „Върхът на пещта“, както се превежда името на вулкана, изригна едва през 2004 г. - и островът продължава да расте с разпространението на лавата.
 
Там, където вулканите са се срутили, са създадени древни облечени в джунгла природни амфитеатри, известни тук като „циркуси“. Salazie, Cilaos и Mafate съставят трите циркуси. Cirque de Salazie, на около 30 мили от столицата St-Denis, е най-големият циркус, заобиколен от зелени гори и осеян с повече от 100 водопада. Той е домакин на едно от най-красивите села на острова, Hell-Bourg, в края на циркуса, със своите креолски къщи и красиви градини. Достигнат от запомнящ се криволичещ път, колоритният Cirque de Cilaos има термален спа център и е известен със своите туристически и колоездачни пътеки и лозя. Третият циркус, здравият, изолиран Cirque de Mafate, може да бъде достигнат само пеша или открит с хеликоптер. Въпреки това, население от креолски фермери може да бъде намерено да живее в села на върха на платата.