Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Руанда

Различно изживяване в дивата природа

Ненарушена и очарователна, тази „земя с хиляда хълма“ е уникална част от Африка. По-малко посещаван от съседите на Източното крайбрежие, това само допринася за привлекателността му. Тук можете  да зърнете невероятната планинска горила по време на разходка сафари; пейзажа на Националния парк Вулкани е едно от най-добрите места в света за наблюдения на горили. 

Ваканции в Руанда - идеални за ...


-Националният парк „Вулкани“, дом на десет семейства горили
-Красиви езера, пейзажи и гори, идеални за преходи
-Разнообразната флора и фауна, включително колобуси и мангабейски маймуни

 

Руанда - акценти

Кигали -Атрактивната столица на Руанда, Кигали, ще бъде началната и крайната точка на вашата почивка. По време на престоя си в града не забравяйте да посетите мрачния и провокиращ размисли мемориален център Кигали Геноцид, който е построен като паметник на стотиците хиляди, загубили живота си по време на геноцида в Руанда през 1994 година. Тук можете да откриете как страната се е възстановила и възпитава своето по-младо поколение, за да гарантира, че зверството не трябва да се забравя и че вместо това трябва да се извлекат поуки от миналото.

Национален парк Вулкани- Мъглата се носи над древните извисяващи се върхове на Националния парк Вулкани, в които се намират пет от осемте вулкана на планината Вирунга. Тази невероятна природна среда е най-старият национален парк в Африка с дъждовни гори, бамбукова гора, пасища и гигантски лобелии и е основният регион, в който прочутата природоизследователка Диан Фоси извършва своите изследвания на горили. Руандийската страна на националния парк, Демократична република Конго и Уганда, е дом на десет семейства горили . Общо тук има около 480 обитавани планински горили. Възможността да се доближите със застрашени планински горили е едно от най-вълшебните предложения на природата. Напълно различно от всяко друго преживяване на сафари, вълнуващо пътуване с опитни рейнджъри ще ви отведе в търсене на семейство горили.

Нюнгве -Планинският резерват за тропически гори на Национален парк Нюнгве се намира на височина 1600-2950 м над морското равнище и е богат на флора и фауна, с над 260 вида дървета и храсти и над 100 вида орхидеи и гигантски лобелии. Смята се, че популацията на шимпанзе в Руанда се състои от ок. 400-500 вида, които са в Националния парк Нюнгве, включително малка общност в гората Cyamudongo. Може да станете свидетели на игра на млади шимпанзета; възрастни, които се хранят високо в смокиновите дървета. Дъждовният сезон на Нюнгве е от септември до май, като основният сух сезон е от юни до август.

Насладете се на уникални природни преживявания с горили и шимпанзета по време на обиколка на тази непокътната и очарователна „земя на хиляда хълма“.