Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Сейшелски острови

Неустоими островни бягства и някои от най-добрите плажове в света се съчетават с необикновена природна красота на Сейшелските острови.Със своите ослепително бели брегове и хипнотични коралови рифове, Сейшелите са перфектна колекция от малки острови, които са дом на някои от най-красивите плажове и ексклузивни хотели в света. От рядкото кокосово дърво и извисяващите се гранитни скали до гигантските костенурки, световноизвестните плажове и облечените в екзотични джунгли места , това обляно в слънце съкровище в Индийския океан ще ви остави зашеметени от изключителната си природна красота. Райското съвършенство  е водно съкровище от китови акули, манти, костенурки и ята екзотични рифови риби. На сушата има огромно разнообразие от флора и фауна.

Създадени за проучване, релаксация и грандиозни приключения, почивките на Сейшелските острови могат да варират от слънчеви бани в продължение на дни на пясък с талк, преходи през природните резервати, включени в списъка на световното наследство. Независимо дали мечтаете за вълнуващо семейно приключение или романтично скривалище за меден месец, на Сейшелските острови можете да отделите време, за да разгледате всичко. 
 
Ваканции на Сейшели  - идеални за ...
-Някои от най-добрите и най-красивите плажове в света
-Островното разнообразие  ви позволява да изпитате уникалната индивидуалност на всеки остров, да вземете суматохата на по-големите острови и да видите недокоснатите чудеса на по-малките острови
-Фантастична гама от наградени спа центрове за успокоение на душата
-Подобни на джунгла места  и цветни коралови рифове са дом на някои от най-редките и завладяващи флора и фауна в света
Търсачите на приключения ще бъдат забавлявани с гмуркане с шнорхел, гтуризъм и цял набор от водни спортове, които се предлагат
 
 
 
Акценти -Сейшелските острови
 Сейшелските острови имат невероятен естествен  чар. Това е идеална дестинация за меден месец; тук островите  съблазняват със своите световноизвестни бели пясъци и джунгли , а отвъд ослепителните тюркоазени води, зашеметяващи коралови рифове кипят от живот. Съчетание от хора, култура, невероятни плажове и необикновено биологично разнообразие, Сейшелските острови копнеят за проучване и откриване. Mahé е най-голямата, столицата на наследството, която кипи от активност, от оживените пазари и имения в колониален стил до крайбрежните мангрови гори и великолепния национален парк Morne Seychellois. Ако копнеете за приключения, Праслин е вторият по големина остров и Едем се преражда; дом на природния резерват Vallée de Mai, включен в списъка на световното културно наследство, това първоначално парче рай е мястото, където ще намерите повече от 50 ендемични растения и дървета, включително рядката кокосова палма. Сънливата Ла Диг е известна като сълзотворен остров, до  който можете да се придвижва за малко повече от час и където селският живот съществува с по-бавни островни темпове, докато остров Силует е рай за любителите на природата -има непокътнати плажове и изключителен морски национален парк.
 
Къде са Сейшелските острови?
 
На североизток от Мадагаскар в Индийския океан, Сейшелските острови са дом на 115 острова, много от които остават необитаеми. Нейната столица, Виктория, може да бъде намерена на Mahé, най-големият и най-многолюден остров в архипелага. Нейните съседи включват Ла Реюнион и Мавриций на юг и островните територии Коморски острови и Майот на изток.
 
Храни и напитки
 
Като остров в средата на Индийския океан, не е изненадващо, че рибата и морските дарове играят огромна роля в кухнята на Сейшелите. Обикновено сервирани с ориз, повечето ресторанти предлагат рибни ястия, които използват различни традиционни методи за готвене, независимо дали е на пара, на скара, осолено, печено и дори увито в бананови листа. В храната има еклектичен стил на сливане, кимване към богатото колониално наследство на страната, което обединява кухнята на Сейшелите с африканско, британско, френско, индийско и китайско влияние. Предлагат се  сладки десерти от хлебни плодове, приготвени в кокосово мляко и захар.