Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Шри Ланка

 Пленителен и загадъчен, този тропически остров  изобилства от различни и често неочаквани съкровища.

Може би най-известен с морските курорти са на обширното му крайбрежие, Шри Ланка също е рай за любителите на културата. Има скални храмове и крепости, руини на древни и свещени градове и реликви от колониална епоха. И ако това не е напълно достатъчно, за да ви изкуши, Шри Ланка също има естествено грандиозен интериор, който е дом на търкалящи се плантации чай, както и богати на дива природа паркове и резервати, където слонове, леопарди, крокодили и лениви мечки се разхождат безплатно.
 
Празниците в Шри Ланка се развиват по-бавно. Това е остров, където времето придобива различно значение; може да отнеме малко повече време, за да стигнете от А до Б, но това само допринася за нейния чар. Това ви дава повече време да се насладите на заобикалящата ви среда и да откриете страната от местна гледна точка.
 
Независимо дали търсите плажно бягство или  приключение в Шри Ланка,  ние ще ви помогнем да създадете подходящата почивка на Шри Ланка за вас.
 
Ваканциите в  Шри Ланка - идеални за ...
-Плажовете, културата и природната красота се комбинират, за да създадат една от най-разнообразните държави на Земята
-Все още има предимно места, които можете да откриете преди много други туристи
-Можете да създадете свой собствен уникален маршрут и да пътувате със собствен личен шофьор / водач
-Националният парк Yala има една от най-високите концентрации на леопарди в света
-Страхотна дестинация, подходяща за семейства, особено на по-спокойния източен бряг.

 

Шри Ланка е комбинация от толкова много грандиозни аспекти, че посетителите му се връщат отново и отново. Това е страна, която има всичко - от огромни участъци от бреговата линия до  плантации от чай , гъста тропическа гора до древни реликви. Тук можете да предприемете пътуване, водено от местните жители, които ще ви отворят очите за тяхната култура и ще споделят своето наследство с вас.
 
Къде е Шри Ланка?
Островът на Шри Ланка с форма на сълза се намира в сърцето на Индийския океан и е отделен от югоизточния бряг на Индия от залива Мънар и пролива Палк. 
 
Плажове
Tози малък остров има някои великолепни места със  златист пясък. Югозападното крайбрежие е особено популярно, като курорти като Негомбо и Бентота предлагат отличен избор от красиви хотели от стари колониални фаворити до модерни курорти с обширни съоръжения. Кварталът Trincomalee и курортният град Passikudah на източното крайбрежие предлагат по-тиха възможност, малко извън туристическата пътека. Наклонените плажове и до голяма степен защитени заливи правят източния бряг отличен избор за семейства, докато шепата луксозни хотели  го превръщат в ненадмината обстановка за меден месец.
 
 
История - Културният триъгълник
Ако историята на Шри Ланка ви привлича, изследването на културния триъгълник на централната част на Шри Ланка е задължително. Една от най-известните забележителности в страната е Сигирия, която е известна още като Лъвска скала. Този паметник от камък се издига от равнините, разпръснати с останките на древен град. Двете лъвски лапи в подножието на скалата маркират входа на стъпалата, които водят към върха, където някога е стоял царски дворец. Изкачването е малко предизвикателство; обаче гледките, когато стигнете до върха, си заслужават усилията. Наблизо ще намерите Златния храм на Дамбула, поредица от пещери, в които се помещава голяма колекция от будистки картини и статуи. Отбелязващи северните и източните точки на Културния триъгълник са разрушените градове Анурадхапура и Полоннарува, които са първата и втората столица на Шри Ланка.Град Канди бележи южната точка на триъгълника. Разположена в зелената страна на страната Hill Hill, тази бивша столица на последното останало кралство на страната е един от истинските скъпоценни камъни в короната на страната. Градът е дом на едно от най-свещените будистки места в света - Храмът на реликвата на свещения зъб. Подвижната провинция, която заобикаля Канди, е покрита с плантации от чай и посещението на една от тях е незабравимо преживяване на Шри Ланка.
 

Национални паркове
От Wilpattu в северозападната част и Minneriya в централната част на Шри Ланка до световноизвестната Yala на югоизточното крайбрежие, националните паркове на Шри Ланка са богати на флора и фауна, като ви предоставят възможност да изпитате дивата страна на острова. Обичаме колко близо е Minneriya до основните забележителности на Културния триъгълник - това означава, че можете да получите добър баланс между наследство, история и природа само в един регион. Той е особено известен с огромния брой слонове, които минават през парка, докато си проправят път по коридора на слоновете между националните паркове Kaudulla и Wasgomuwa. Ако сте по-голям фен на котките, тогава се отправете към националния парк Yala в Южна Шри Ланка, който има най-високите концентрации на леопарди в света. Въпреки че островът бързо е нараснал популярността си, все още има части от Шри Ланка, които имат усещане за неподправена пътека. Град Джафна и красивите му околности се превърнаха  в едни от най-добрите дестинации за приключенски пътешественици, търсещи друга страна на Шри Ланка. Посетете красивите местни храмове, насладете се на гледките от крепостта на града и опитайте местен сладолед; неочакван деликатес на Jaffna.
 
Опознаване
Нашата опция за кола и шофьор е идеална, ако искате да създадете свой собствен маршрут, да видите каквото искате да видите, когато искате да го видите. Той е гъвкав, така че въпреки че вашият шофьор / водач ще ви взема всяка сутрин и ще следва маршрута ви, преди да ви остави в избраното от вас настаняване, можете да изберете да промените маршрута си по всяко време. Изследването на Шри Ланка с кола и шофьор става все по-популярно, тъй като правителството на Шри Ланка продължава да строи магистрали, за да ускори предвижването. С магистралата от летището надолу по западното крайбрежие,е планирано да се  свърже Коломбо с Културния триъгълник и източния бряг.

Cinnamon Air предлага ежедневни вътрешни полети от международното летище Коломбо Бандаранаике до селекция от най-популярните дестинации в Шри Ланка. Полетите са синхронизирани, за да съвпадат с графиците за пристигане и заминаване на международни авиокомпании. Това означава, че свързването на полетите ви е лесно и удобно с минимално време, прекарано в чакане. Разбира се, можете да добавите вътрешни полети по всяко време на маршрута си и дори има възможност да наемате чартърни полети според вашия собствен маршрут.
 
Гмуркане 
Бреговата линия на Шри Ланка на 1000 мили е осеяна с фантастични места за гмуркане, по-специално редица останки, богати на морски живот. Топлите води са привлекателни и видимостта варира от 10 до 25 метра в най-добрия случай. Разнообразният климат на острова означава, че времето и морските условия от едната страна на острова често могат да бъдат много различни от другата. Сезонът за гмуркане на южното и западното крайбрежие обикновено продължава от ноември до април, докато на източния бряг е от май до октомври.
 
 Къде да отидете в Шри Ланка?

От пясъчни плажове до богати на диви животни национални паркове и Културния триъгълник
Повечето от предлаганите от нас плажни хотели в Шри Ланка са разположени по западното и южното крайбрежие - от Негомбо на запад, чак до Хамбантота на юг. През последните години плажовете на източна Шри Ланка увеличиха популярността си, особено сред семейства, търсещи лятно слънце.
 
Централният регион на острова е мястото, където можете да откриете невероятните древни градове, цитадели, свещени будистки храмове и крепости, които съставят световноизвестния културен триъгълник. Най-южната точка на триъгълника е планинският град Канди, град, толкова богат на наследство, че е известен като културна столица на Шри Ланка. За любителите на дивата природа южните национални паркове Udawalawe и Yala не се пропускат. Първият е светилище за слоновете в Шри Ланка, докато вторият има най-голямата концентрация в света на един от крайните хищници на животинския свят - леопардът. В далечния север на страната се намира град Джафна, само на около 50 мили от брега на Югоизточна Индия. Градът и околностите му, които доскоро бяха откъснати от останалата част на страната, се оказват далеч от добре утъпканата туристическа пътека.