Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Турция

 Емблематични градове и магически крайбрежни пейзажи


Древни руини, славни плажове и оживени центрове - крайбрежните курорти на Турция  създават очарователни летни почивки. Отпуснете се на златни пясъци, направете бартер за изгодна сделка в някой от многото бръмчащи базари или се разходете в сенките на древни паметници като Side’s Temple of Apollo. Далеч от плажа, Истанбул е един от най-големите градове в света с обсипания с минаре силует и гледка към пролива Босфор, докато Кападокия е отвъден свят на пещерни градове и скални църкви.

Ваканции в Турция - идеални за :
-Освежаващите лазурни води на Егейско море са прекрасни за  гмуркане с шнорхел или просто охлаждане от слънчевите лъчи
-Древни паметници - Храмът на Аполон, Троя, Ефес и средновековният замък на Бодрум
 -Стилни  Gulet круизи на борда на преобразувана традиционна турска риболовна лодка, около брега на Егейско море
-Оживени базари, продаващи кожени изделия, памук, подправки и сувенири.
 
Акценти на почивките в Турция:
 
Истанбул

Истанбул е един от най-големите градове в света. Разположен от двете страни на пролива Босфор на границата между Европа и Азия, той е очарователна комбинация от римско, византийско и османско влияние. Разходете се по тесните калдъръмени улички, за да видите осеяната с минарета Синя джамия, Света София и нейните великолепни мозайки, цистерната Базилика от шести век и гардеробът на двореца Топкапъ от сложно облицовани стаи, разположени около красива турска баня. Османските бани и отличните музеи са разположени редом с градските кахвехани (кафенета), мейхани (турски таверни), модерни барове на покрива и ресторанти с морски дарове. Истанбул може да бъде нещо повече от градска почивка. Turkish Airlines може да ви преведе през центъра на Турция до необикновения пейзаж на Кападокия или до Бодрум за градски и плажен мултицентър. Истанбул също е популярен за междинно кацане за полети до Далечния изток.

Кападокия  

Кападокия е сюрреалистична. Тя е  терен със  сурови анадолски равнини и извисяващи се камъни. Изгревът и залезът тук са грандиозни, а призори небето е осеяно с балони с горещ въздух, изпълнени с гости, които с нетърпение се наслаждават на гледките към дълбоките каньони, долини и приказни комини отгоре. Посетете скалните църкви в Музея на открито в Гьореме, открийте подземни тунели и вижте стари пещерни жилища - някои от които са превърнати в бутикови хотели, като аргосите в Кападокия.
 
 
Егейско крайбрежие

Етикетиран като „Земята на вечното синьо“ от Омир, Бодрум има известни фенове още от дните на Клеопатра и Марк Антъни. Топлите тюркоазени води са небесна плувна арена, с морско дъно, пълно с морски живот и корабокрушения. Отпочивайте на плажовете със син флаг, уиндсърф, ветроход, кану и пътувайте навътре сред бугенвилиите, за да видите Храма на Артемида, едно от Седемте чудеса на древния свят. Насочете се към калдъръмените пътеки на Бодрум Марина, за да изпитате древната история на курорта, където ще намерите замъка на рицарите на Свети Йоан, отпийте от силна чаша турско кафе в едно от многото кафенета на брега или  се разходете умения в малки магазини, продаващи кожени изделия, сребро и облекла. Туризмът играе голяма роля в икономиката на Бодрум, така че винаги има нещо на разположение, което да Ви забавлява в този оживен курорт. Тургутрейс е един от последните останали непокътнати курорти в Турция, разположен на полуостров Бодрум. Живописно и естествено, старото село е популярно място с барове, кафенета и редица магазини. 
 
 Тюркоазно крайбрежие

Може  разгледат Далян, където можете да ползвате  сафарита 4х4, парапланер и морски каяк. Отдайте се на кални бани и лечебните сили на термалните води Sulaniye. Съвременният курорт Фетие е известен със своите ликийски гробници със скални стени, римски амфитеатър и разрушена планинска крепост. Посетете калдъръмения стар град и погледнете в морето на пристанището, докато се наслаждавате на някои от най-добрите морски дарове в региона. Възвишеният залив на Олу Дениз е дом на изискан и уединен плаж Butterfly, достъпен само с лодка, а в Белек се предайте на термалните бани на Памуккале, намирайки почивка под освежаващите водопади Манавгат.