Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Занзибар

 Почивки в Индийския океан на екзотичния „остров на подправките“

Архипелагът Занзибар е бижу в Индийския океан, само на 60 мили от източното крайбрежие на Африка. Малко имена предизвикват такъв романтичен образ като главния „остров с подправки“ на Занзибар. Столицата Стоун Таун е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и е дом на очарователен лабиринт от тесни улички, докато на източното крайбрежие девствените плажове привличат посетителите на защитените от рифове топли води. 
 
До Занзибар се стига с двучасово пътуване с кораб от Дар ес Салаам или препоръчания кратък полет от Дар ес Салаам или Найроби. Историческата част на столицата на Занзибар (град Занзибар) е Каменният град - включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и културното сърце на острова. Този крайбрежен град е истинска комбинация от културни влияния, с лабиринтни улички. Посетете Къщата на чудесата, най-голямата сграда в Стоун Таун, построена през 1883 г. за втория султан на Занзибар, а сега музей, посветен на историята и културата на Занзибар. Разходете се из старите крепости и оживените пазари и посетете мястото на бившия пазар за роби. След това се насочете към един от ресторантите на покрива, за да хапнете или да освежите напитка. Причината „да останете по-дълго“ тук са зашеметяващите плажове на Занзибар, оградени с палми, заобиколени от топли води на Индийския океан. Сред най-добрите на острова са красивите Nungwi в северния край на острова и плаж Bwejuu на югоизточния бряг - смятан за един от най-добрите островни плажове от Condé Nast Traveler. Отдайте се на водни спортове или гмуркане с шнорхел сред цветните корали. Повечето плажове (до голяма степен на източното и южното крайбрежие) са приливни и отливни.
Stone Town е мястото, където ще намерите основните културни забележителности на Занзибар, но си струва да направите обиколка на традиционните ферми, в които се отглеждат карамфил, канела, ванилия и индийско орехче. Изживяването несъмнено е популярно сред туристите, но това е истински чувствен поглед върху подправките, които имат такова влияние върху местната кухня.Най-близкият национален парк до Занзибар е Selous, ок. един час и 45 минути полет. Но всички национални паркове и резервати могат лесно да бъдат достигнати чрез кратък полет.