Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Зимбабве

 

Една от най-зрелищните и непокътнати дестинации зв Южна Африка, Зимбабве остава убежище за зашеметяващи национални паркове, невероятна дива природа, контрастни пейзажи и могъщата река Замбези. Но причината да посетите тук е да видите могъщия водопад Виктория; величественият и несравним водопад, който той споделя със съседна Замбия.
 
Ваканции  в Зимбабве - идеални за ...
-Вижте водопадите Виктория в пълния си блясък с вода, падаща през цялата година
-Речни круизи по Замбези
-Наблюдаване  на дивата природа в националния парк Mosi-oa-Tunya
-Еднодневни екскурзии до Национален парк Chobe, Ботсвана
 
 
Акценти -Зимбабве
 
Посещението на водопада Виктория е задължително. Заслужено обявен за едно от седемте природни чудеса на света, водопадите Виктория са не само африканско национално съкровище, но и обект, включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Известни на местно ниво като Mosi-oa-Tunya или „Smoke that Thunders“, те са сред най-големите и грандиозни водопади и са домакини на най-голямата регистрирана завеса от падаща вода в света. Тъй като водопадите Виктория граничат както със Зимбабве, така и със Замбия, зависи от личните предпочитания от коя страна да изберете да посетите. Има много предимства да видите водопада от двете страни и за да сме сигурни, че почивката ви е съобразена с вас, ние предлагаме страхотно настаняване и от двете страни. Може би си струва да се отбележи, че по-висшата част на водопада (около две трети) се намира в Зимбабве и реката никога не пресъхва от тази страна, дори в пиковия сух сезон. Националният парк Виктория Фолс в Зимбабве също е домакин на по-голям избор от гледни точки, от които да се видят водопадите, които включват такива като Devil’s Cataract, Main Falls и зашеметяващите Rainbow Falls.
Националният парк Замбези е непокътнат пейзаж от обширни открити заливни равнини и хълмове, прекосени от богатата на дива природа река Замбези. Насладете се на изобилие от възможности за гледане на емблематичната за Африка Голяма петорка и рядката антилопа самур. За запалените любители на наблюдението на птици бреговете също са дом на впечатляващ набор от редки и необичайни птици. Направете пътуване в старомодния и красив град на водопада Виктория, който има приветлива атмосфера и оживени магазини, кафенета и пазари за разглеждане. Градът е близо до водопада и предлага фантастична алтернативна гледка към забележителността.

Водопадите Виктория, Голямата петорка и круизи по залез по Замбези: можете да създадете най-добрата почивка в Зимбабве с индивидуална обиколка на това диво място. Със свободата да се разхождате по една от най-зрелищните и непокътнати дестинации за диви животни в Южна Африка;предложените от нас независими маршрути на Зимбабве са гъвкави и могат да бъдат съобразени, така че да можете да го изследвате със свое собствено темпо. Нашите независими обиколки са подходящи както за първи път посетители, така и за тези, които се връщат за по-задълбочено проучване, и могат да бъдат комбинирани с други дестинации като Южна Африка и Мозамбик.