Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

САЩ

 Голям, смел и красив; почивките в САЩ ще ви отведат на приключения с  лъскави градове до природни чудеса.

Няма универсално описание за тази колосална държава. Можете да пътувате по дълги и криволичещи магистрали, да се изгубите в богати на култура градове, които изглеждат познати, но чужди или да се почувствате джудже сред природните чудеса, които олицетворяват истинското значение на „страхотно“.
 
Всичко за САЩ е разнообразно. Има сънливи градове и села, които се намират в близост до градове, които не спят; а природните ландшафти включват скалисти брегове, криволичещи реки, покрити с гори планини, дълбоки каньони и плодородни равнини, които се простират докъдето може да погледне. 
 
 
 
САЩ - идеални за ...
-Чудесни за на  открито - има 59 национални парка в цялата страна и стотици държавни паркове
-Изследване на емблематични градове, изпълнени със световно известни забележителности и културни забележителности
-Семейни приключения в тематичните паркове в Калифорния и Флорида
-Голямо разнообразие от кухни (и големи порции)
-Невероятни брегови линии от Тихия океан до Мексиканския залив и Атлантическия океан
 
 
 
Акценти - САЩ
 
Западен бряг
„Голдън Стейт“ в Калифорния е американската дестинация на мечтите. Калифорния има своя справедлив дял от известни градове заедно със Сан Франциско, Лос Анджелис и Сан Диего, осеяни по великолепното му крайбрежие. Повече в едно с природата? Калифорния има повече национални паркове от всички, освен един от 50-те щата на страната. Заедно с Йосемити, което привлича милиони посетители всяка година със своите гранитни долини, спускащи се водопади и походи от световна класа, има шепа по-малки, по-рядко посещавани паркове като геотермичната Ласен и планинската Секвойя.
 
Ако търсите най-недооценените, но все още нововъзникващи градове и живописни брегове в САЩ, се отправете към тихоокеанския северозапад. Само за кратко време можете да опознаете градове като Портланд или Сиатъл, да шофирате по магистралата Тихоокеанско крайбрежие и да се отправите навътре, за да се насладите на планински приключения в Каскадите.
 
Острови
Поредицата вулканични острови, които съставляват остров Хавай, понякога изглеждат така, сякаш са създадени чисто от холивудските студия като фон на Джурасик Парк. Няма обаче нищо фалшиво в покритите с гори върхове и долини, активните вулкани с постоянните им потоци от лава и подвижните вълни, изпъстрени със сърфисти.
 
Национални паркове
Лас Вегас и Гранд Каньон не могат да бъдат по-различни - Вегас е създаден от човека град в пустинята, където всичко отива, докато Гранд Каньон е едно от най-известните природни чудеса в света. Но посещението на „Забавната столица на света“ се засилва само като отделите малко време, за да оцените красотата на този регион.
 
 
 
Изток
Ню Йорк едва ли се нуждае от представяне. Това е фонът на толкова много филми и телевизионни програми, които имаме, сякаш го познаваме отвътре. Нищо не може да се сравнява с това, че всъщност сте там и усещате материалната енергия, която градът има. Първият път, когато вървите по улица в Манхатън, като забележите гледките, звуците и миризмите на град, който никога не мълчи и никога не почива, е незабравим. Има толкова много неща, които можете да видите и направите, че едно посещение никога няма да е достатъчно и всеки път, когато го посетите, ще откривате нещо ново, независимо дали е друго зелено пространство - опитайте хората да гледат в Брайънт Парк - музей или любима гледка.
 
Наблизо Бостън е портал към Нова Англия и има съвсем различно настроение към Ню Йорк. Това е по-малко неистово, но не по-малко интригуващо и неговата революционна история, която можете да си спомните по самоуправляващата се пътека на свободата, е основната му привлекателност. Докато югозападните щати могат да се похвалят с епични пейзажи, селата и градовете на североизток са пълни с чар и приветливи жители, което може би създава по-позната атмосфера.
 
 Вашингтон, окръг Колумбия, има много известни забележителности като Белия дом, Националния мол и сградата на Капитолия.
 
Югът
Трудно би било да се намери място, което да е толкова душевно като Юга. В градове като Мемфис, Нешвил и Тенеси музиката се излива на улицата, докато начинаещите музиканти си правят име, докато обширните равнини на Джорджия и Южна Каролина са дом на имения, заобиколени от исторически насаждения и градове, които излъчват този прочут южен чар .
 
Флорида е дом на световноизвестни тематични паркове, ултрамодерни крайбрежни градове и райските ключове, поредица от острови и брегове, простиращи се на повече от сто мили от южния край на щата. Ако имате деца или сами сте просто пораснало дете, се отправете към Орландо, за да се срещнете с емблематични герои и да повишите нивата на адреналина си .  Блестящият Маями има съвсем различен характер със своите оживени плажове и нощен живот от световна класа.
 
 
Пазаруване
 
Почти се разбира, че САЩ са една от най-големите дестинации за пазаруване. Независимо дали сте на специално пътуване за пазаруване до Ню Йорк, или пазаруването е само малка част от вашата почивка, тук няма почти нищо, което не можете да си купите. 
 
Опознаване
Широките открити пътища на САЩ, невероятна природа, емблематични градове и невероятни национални паркове са създадени за самостоятелно шофиране. Удрянето на отворения път е чудесен начин да опознаете местата и атракциите, които копнеете да видите, докато пътувате със свое собствено темпо. Също така е идеален за семейства, групи приятели и двойки, които се радват на по-независима почивка. Можете да избирате между кола под наем или кемпер, които се предлагат в редица различни размери и стилове.
 
За да се покрият големи разстояния между градовете, най-удобният и рентабилен начин за пътуване е със самолет. Съединените щати имат широка мрежа от маршрути и авиокомпании, от които да избирате. Пътуването с влак в САЩ не е толкова широко разпространено, колкото в Европа. Това обаче е удобен начин за пътуване между някои от основните градове в източните щати като Бостън, Ню Йорк, Вашингтон и Филаделфия.