Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Австралия

Toва  пътуване е веднъж в живота, този огромен островен континент улавя  дива красота, емблематични градски пейзажи и дива природа от световна класа. Тук е като никъде другаде на планетата. Гледайте как здравите скални образувания променят цвета си в светлината на деня, плъзгат се по блестящите води заедно с китовите акули и делфините и се движат по един от най-живописните крайбрежни пътища в света. Австралийските ваканции  са свързани мечтаните  брегове, цветни коралови рифове и страхотни планински вериги. Тук са и вековните дъждовни гори и огромните пустини, в които се помещава една от най-старите оцелели местни цивилизации в света.
 
Независимо дали става дума за първа обиколка на големите градове, епично пътешествие или луксозно откритие на необятната природа и дивата природа, това е страната на приключенията. Всяка екскурзия в Австралия е уникално преживяване. 
 
Австралийски ваканции  - идеални за ...
-Гмуркайте се с шнорхел в Големият бариерен риф и плувайте с китови акули и делфини в Западна Австралия
-Научете всичко за аборигенската култура и посетете емблематичния Улуру
-Идеална дестинация за самостоятелно шофиране с живописни пътища и чудесна за семейства - особено с възможността за отсядане в  кемпери
-Емблематични градове като Сидни, Мелбърн, Аделаида и Пърт
-Суровите пустини на Тасмания и остров Кенгуру и необятната пустош
 
 
Австралия-акценти 
Страна, континент и остров в Индийския и Тихия океан, Австралия е изключително разнообразна и жизнена дестинация. В сърцето си Австралия е натоварена с история, с богатата си местна култура и мощни древни забележителности. За някои това е дестинация веднъж в живота, която би била подходяща като част от приключението около света. Отвъд наследството на тази страна има съкровища от плажове от световна класа, сложни градове, изключителни екосистеми и екзотична дива природа, толкова невероятна и разнообразна, че е различна от навсякъде  другаде, които можете да си представите по света.
 
Градовете на Австралия
 
Сидни е силната, амбициозна и незабравима столица на Новия Южен Уелс, която заслепява с градския си начин на живот на плажа и емблематични атракции като Операта и Харбър Бридж. В динамичната Виктория артистичният Мелбърн е стилната столица на държавата, град с много заведения за хранене и кафене , крикет, конни надбягвания и тенис. Аделаида е популярният  град на Южна Австралия, известен със своята архитектура и буйни изумрудени паркове, докато в Западна Австралия спокойният Пърт е по-тиха алтернатива на тези оживени централни градове, убежище от прохладни барове, исторически улици и един от най-големите вътрешни градски паркове в света.
 
Плажове
 
Спокойният Куинсланд е първокласният плажен щат в Австралия, известен със своите ослепителни бели пясъци и тюркоазени води. Край брега, Големият бариерен риф е световноизвестната подводна екосистема, която предлага едни от най-доброто гмуркане, което някога ще изпитате. Изключителните коралови води са дом на зашеметяващ асортимент от морски живот, а спиращи дъха красиви острови крият буйни тропически гори и хипнотизиращи национални паркове. Освен рифа, архипелагът Whitsundays е хипнотична палитра от плажове с бял пясък и изчезнали острови, докато остров Фрейзър е най-големият пясъчен остров в света, дом на динго и над 100 невероятни езера. Отвъд големите плажове ще откриете плажове с палми по цялото австралийско крайбрежие, от градските плажове в Сидни до отдалечени масиви от оранжеви дюни близо до Брум.

Природа и див живот 
 
Дивите пейзажи, местните културни територии и впечатляващите емблематични забележителности правят Outback задължително място при всяко пътуване до Австралия. Някои национални съкровища включват суровата природа на Сините планини, включени в списъка на световното наследство в Нов Южен Уелс, и зашеметяващия крайбрежен пейзаж на пингвинското убежище на Виктория, остров Филип. И  Великият океански път. Световноизвестното океанско шофиране на Виктория -това пътуване ще ви отведе покрай очарователните рибарски селища и девствените златни пясъци до някои от най-невероятните и естествени пейзажи, които можете да намерите в цяла Австралия.
 
Любителите на природата се събират, за да посетят най-малкия щат Тасмания в Австралия, скалисто убежище на пустинята, където почти половината остров е защитен от отдалечени резервати и завладяващи национални паркове. Отделена от континента от пролива Бас, Тасмания се радва на по-бавен ритъм на живот от големите космополитни градове в Австралия и ще ви зашемети със своето богато на колониали наследство, първобитните гори, грандиозните брегове и обширните заливи. Остров Кенгуру се намира точно до бреговете на Южна Австралия и е защитен Галапагос в страната, където можете да се сблъскате с изключителен набор от диви животни като вездесъщото кенгуру, морски лъвове, валаби, ехидни и коали. Остров Ротнест е островно бягство без автомобили, където можете да откриете богата колекция от екзотични морски обитатели и корабокрушения.
 
Винените региони

Австралия е истински рай за любителите на виното, ценителите ще се влюбят в нейната селекция от световно известни винарски региони.Долината  Хънтър е  от най-известните и най-старите лозарски райони в Австралия. За промяна на обстановката живописната долина Яра във Виктория произвежда едни от най-добрите пенливи вина в Австралия, докато Южна Австралия е истинско убежище на любителите на виното със световно известни региони тук, включително красивата долина Бароса и хълмовете Аделаида.
 
 
Къде да отидем в Австралия?
 
Тъй като Австралия е такъв огромен остров за изследване, най-добре е да мислите за страната по отношение на това какво можете да направите и къде. За гурме храна, емблематични забележителности и фантастична кафе-култура идеални са оживените градове Мелбърн, Сидни и Бризбейн. Посетете някой лозарски район като Хънтър Вали или Аделаид Хилс, или прекарайте време  да се изгубите в отдалечени пустини като Сините планини в Нов Южен Уелс и великолепните национални паркове на Тасмания.