Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Йордания

 Разгледайте  археологически обекти и древни легенди в Арабската пустиня  в Йордания

Гигантски цепнати проломи, водещи до древни чудеса и колосални плочи от пясъчник, които ви поглъщат - винаги сте на ръба да разкриете нещо грандиозно с почивка в Йордания. Ще бъдете в собствения си истински живот на откритието на Индиана Джоунс, докато скалите отстъпват на мъчителен поглед към Червената роза. Това е Петра, една от най-ценните реликви в света и с нас можете да отседнете в хотел точно пред входа му.
 
 
 
Йордания ваканции - идеални за ...
-Обект на световното наследство на ЮНЕСКО Петра, известен като Червената роза
-Мъртво море, където можете да плавате в солените му води и да се поглезите с кална маска
-Арабски морски курорт на Червено море в Акаба
-Аман, столицата на Йордания, където прохладни барове с шиша са на минути от римските руини
-Очарователна архитектура в Джераш, древен римски град, някога подземен
 
 
Йордания ваканции - акценти
Йордания е златна мина в историята дълбоко в пустинята. Лежи смирено под радара за повечето пътници, въпреки че има арсенал от феноменални исторически забележителности, които определено си струва да се похвалят. Тук ще намерите Петра, праисторическата столица, изсечена в скална стена; Аман, дом на цитадела, която я прави един от най-старите непрекъснато населени градове в света; изсъхналата, подобна на Марс пустиня Вади Рум; и важни библейски сайтове, включително Бетания отвъд Йордан и планината Небо.
 
Петра
Няма нищо като да видите сами Петра. Това е основната причина хората да посещават Йордания, за да се вгледат в славния Розов червен град, изсечен от пустинния пясъчник преди 2000 години. Разходката до Петра е толкова голяма част от преживяванията, колкото и самият град. Съкровищницата, или Ал Хазна, е класическата част на Петра, за която всички знаят (това беше фонът на финалната сцена в Индиана Джоунс и последния кръстоносен поход). Построен от арабското племе, набатейците, той се извисява на почти 40 метра височина с красиви коринтски колони в червения пясъчник и подобно на много от обектите на Петра става още по-впечатляващ в променящата се светлина на зазоряване и здрач. Заедно с Тадж Махал, Макчу Пикчу и Великата китайска стена, този древен град е избран за едно от новите седем чудеса на света. 
 
Мъртво море
Мъртво море е едно от най-солените водни басейни на земята. Почти невъзможно е наистина да плувате през него - солта ви принуждава да останете на повърхността, така че в крайна сметка да се разхождате по повърхността на водата в едно от най-сюрреалистичните природни преживявания. Калта, която се събира на брега, е богата на минерали и се смята, че е чудесна за кожата.
 
 
Къде е Йордания?
Йордания е почти изцяло без излаз на море страна в северозападна Арабия. Той има малка, 16 мили дълга брегова линия на югозапад и се намира в залива на Акаба в Червено море, брегова линия, която споделя с Египет.
 
Гмуркане с шнорхел и гмуркане
Йордания е пълна с неочаквани наслади, а топлите води край морския курорт Акаба са едно от тях. В Червено море има коралови рифове с изненадващо количество морски живот, включително морски костенурки - можете да се гмуркате с шнорхел веднага до плитките плажове на Акаба, за да ги потърсите. Заливът на Акаба е защитен, местата за живот включват Cedar Pride, кораб, който сега е дом на цветни корали и риби.
 
Опознаване
В Йордания има ограничен обществен транспорт, но пътищата са отлични и добре обозначени. Най-добрият начин да пътувате е с кола и шофьор, където можете лесно да стигнете до основните туристически зони, които са безопасни за посещение.