Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Малта и Гозо

 Намерете история и красота на островите Малта

Мегалити, средновековни подземия и пещерата Калипсо - Малта е  митична. Тесните калдъръмени улички на градовете му са претъпкани с ренесансови катедрали и барокови дворци. Съседният остров Гозо има свой собствен характер. Тук  темпото е по-бавно и има по-малко туристи. Една от радостите на тези два острова е, че независимо къде се намирате, никога не сте далеч от един от многото плажове или уединени малки заливчета.
 
Ваканции  в  Малта и Гозо - идеални за ...
-Една от радостите на тези два острова е, че независимо къде се намирате, никога не сте далеч от един от многото плажове или уединени малки заливчета
-За нормандската и бароковата архитектура, както и спокойната атмосфера се отправете към древната столица на Малта -Мдина
-Столицата Валета е по-оживена и има много магазини, ресторанти и исторически забележителности, на които да се насладите
-Можете да стигнете до Гозо с кратко пътуване с ферибот и си заслужава пътуването, за да изпитате промяната на темпото 
-Пътуването до морските пещери на Синята пещера - едно от най-красивите места в Малта 
 
Акценти от ваканцията на Малта и Гозо
 
Древната столица на Малта, Мдина, е типичен средновековен град, разположен в центъра на острова. С някои от най-добрите нормандски и барокови архитектури на острова, това е спокоен град с безкрайни площади и тесни улички за изследване. До голяма степен извън границите на автомобилите и известен като „Тихият град“, Mdina напомня на отминала епоха.
 
Валета
На североизток, заградената столица на Валета предлага блестящи градини , стенописи от стена до стена в магнумния опус на катедралата „Сейнт Джонс“ и очарователни подземни катакомби. На север от Валета, оживените наслади на Сейнт Джулианс с впечатляващи спа хотели, динамична крайбрежна алея и скалисти плажове.
 
 
Сейнт Джулианс
Сейнт Джулианс е традиционен морски курортен град, облицован с разнообразие от яхти, риболовни лодки. Странен фон от окъпани от слънцето градски къщи се нареждат на пристанището, докато редица кафенета и барове посрещат минувачите с ароматите на местната кухня.
 
Слиема
На изток от Сейнт Джулианс се намира изисканият курорт Слима, един от най-популярните курорти в Малта. Наслаждавайки се на идилично крайбрежие с дължина три мили и скалисти платформи, Sliema е рай за плувци. Защо не завършите възвишен слънчев ден и релакс с изискана кухня в малтийски, мексикански или италиански ресторант, последвано от романтична разходка с кон и каруца.
 
Мелие Бей
 
Заливът Mellieha може да се похвали с най-дългия пясъчен плаж в Малта - Gadira Beach. Перфектно допълнен от плитките си води и перфектното количество плажни барове и ресторанти, които да придружава, Mellieha Bay е фантастичен курорт за семейства и групи. Вдигнете  адреналина си с парасейлинг или се отправете към зашеметяващия Златен залив, където е заснет филмът Троя от 2004 г.
 
Гозо
Митичното жилище на нимфата, съблазнила Одисей в епичната поема на Омир, оживява в пещерата Калипсо на остров Гозо. Посетете синьозелените води на залива Xlendi, потопете се в възвишената Dwejra, където видимостта под водата е феноменална. Вземете лодка до Комино, където очарователната Синя лагуна ще ви пренесе в рай с кристално чисти води и красиви пясъци.
 
Гозо е известно, че осигурява спокойно убежище за промяна на темпото. Очарованието на сестринския остров на Малта се вижда веднага; той е по-зелен,  по-малък, с ритмите на живота, продиктувани от сезоните, риболова и земеделието. Потънал в мит, Гозо се смята за легендарния остров Калипсо на Одисеята на Омир - мирен, мистичен затвор. Барокови църкви и стари каменни ферми осеяват провинцията.