Дестинации
ЕКЗОТИКА
Пoчивки
Круизи
ПРАЗНИЦИ
Специални оферти

Южна Африка

 Погледнете над Кейптаун от емблематичната планина Table , зърнете величествен лъв, след това направете емоционална обиколка из исторически бойни полета -ваканциите в Южна Африка са единствени по рода си

Това е място, където можете да изпитате чудесата, които никога не бихте очаквали да откриете в една държава: наблюдение на китове от хотелската ви стая в Херманус, международно известни винарни в Cape Winelands, пътувания с ретро влакове и сафарита, където можете да се разходите дивата страна с Голямата петица на Африка в националния парк Крюгер. 

Ваканции в Южна Африка - идеални за...

-Големите пет сафарита (лъв, леопард, носорог, бивол и слон) в Крюгер, Квазулу-Натал
-Самостоятелни приключения с шофиране отляво и прекрасни пейзажи 
-Отлични забележителности  в единствен по рода си Кейптаун 
-Богато разнообразие от колониални резиденции, бутикови хотели и луксозни сафари хижи.

Акценти - Южна Африка

Кейптаун, където повечето пътници започват своята почивка в Южна Африка, е град, който прегръща своето наследство и има зашеметяваща обстановка. Класическите хотели сервират следобеден чай и прости удоволствия като  добра храна, пиене на хубаво вино и небрежните  разходки по крайбрежието на Виктория и Алфред са свещени, въпреки че модерната епоха е точно зад ъгъла с най-големия африкански музей за съвременно изкуство, Zeitz MOCAA . Това е най-добрата държава за град, вино и сафари - и все още е достатъчно обширна, за да има скрити места. 

Къде е Южна Африка?

Южна Африка е в най-южния край на Африка. Южната му половина има брегова ивица от над 1700 мили и там се срещат Индийският и Атлантическия океан. Южна Африка споделя северните си граници с няколко африкански държави, така че лесно можете да създадете многоцентрова ваканция, за да комбинирате сафари в Националния парк Крюгер в североизточната част с пътуване до водопадите Виктория или самостоятелно шофиране по градинския маршрут с плажно бягство на Мавриций или Сейшелските острови с директни полети от Йоханесбург. Опознаване Най-удобният начин за придвижване в Южна Африка е с шофиране. Южноафриканците шофират отляво, а пътищата обикновено са добре поддържани и обозначени на английски. Шофирането също означава, че ще можете да стигнете до по-малки градове и да комбинирате най-добрите забележителности на Западен нос, като Херманус за наблюдение на китове. Ако не шофирате или искате да комбинирате популярния Западен нос със спирки в други региони, има редовни вътрешни полети между Кейптаун, Порт Елизабет в Източен Кейп, Дърбан и Йоханесбург. Националният парк Крюгер е добре свързан с три летища и много резервати за дивеч имат свои собствени писти за удобен достъп и по-кратко време за трансфер.

Храни и  напитки

Месото играе голяма роля в южноафриканската кухня: има билтонг (дебело говеждо месо), боботи (ястие от Кейп Малай, напомнящо на мусака) и чау чау (издълбан хляб, пълен с къри). В менюто може да намерите и деликатеси като спрингбок и щраус, докато морските дарове са популярни по крайбрежието в Книсна, която е известна със своя ежегоден фестивал на стридите. Braais (южноафрикански барбекюта) се възползват от кипящото време през летните месеци, а на сафари ложите обикновено имат бома, открито място за хранене около огън, където посетителите на сафари могат да споделят истории по време на вечеря. За десерт или нещо сладко, което да  хапнете с кафето си, има мелктарт, тарта от ванилов крем и коексистер. Стандартът на виното е отличен и по-евтино от този във Великобритания. Амарула, сладък и кремообразен ликьор, е много популярен. Храната е най-важното в Кейптаун, където местните жители и посетителите се събират на любимите места за неделни закуски и следобеден чай.

Пазаруване

Пазаруването в Южна Африка може да бъде изключително  изгодно  благодарение на изгодността на  паунда спрямо южноафриканския ранд. Виното си заслужава, тъй като можете да получите много добра бутилка вино за около £ 5 и можете да изпратите кутия с любимото си у дома, ако цената за доставка се окаже достатъчно разумна. Кейптаун Victoria & Alfred Waterfront е подходящото  мястоза изобилно пазаруване на сувенири-  от висококачествени дизайнерски магазини в Южна Африка до местни бутикови сергии за ръчно изработени бижута и текстил.

 Къде да отида в Южна Африка?

От Кейптаун до Национален парк Крюгер-малко са местата на земята, толкова разнообразни като Южна Африка. Самостоятелното шофиране е популярен начин за придвижване, тъй като пътищата са лесни за навигация, а южноафриканците също шофират вляво - маршрутът  следва брега от Западен нос покрай зашеметяващите крайбрежни пейзажи и туристически приятелски градове. Повечето посетители започват в Кейптаун. Сафарито е подходящият финал за екскурзия в Южна Африка.Йоханесбург има отлични връзки за вътрешни и международни полети за комбиниране на Кейптаун и Северна Южна Африка и пътуване до блестящи почивки на плажа в Индийския океан.

За едно незабравимо африканско сафари преживяване може да добавите екскурзия до съседна Ботсвана, дом на впечатляващата делта на Окаванго. Можете също да преминете границата, за да разгледате  националните паркове на Замбия и Зимбабве, а отдалечените от всички плажове на Мозамбик са само на кратък полет. Два популярни избора на остров  близо до Южна Африка са Мавриций и Сейшелите. Непокътнатите плажове и вълнуващите водни спортове са специални акценти и тези острови са превъзходни възможности за екзотичен меден месец. Можете също така да отганизирате кратък престой в Арабия. От впечатляващата архитектура в Оман до пищността на Катар или ОАЕ, Близкият изток има  все по-популярни дестинации за спиране.